23948sdkhjf

Udskældt biogasanlæg lufter udvidelse

Krogenskær vil fordoble mængden af biomasse.
Lugtgenerne fra biogasanlægget GFE Krogenskær på Vildmosevej, sydvest for Brønderslev er blevet væsentlig mindre efter omlægning af driften og ændret indtag af biomasse til anlægget.

Nu spørger selskabet, i det, der betegnes som et debatoplæg, om der eventuelt er muligheder for at anlægget kan udvides. Der bliver tale om en ombygning af en lagertank, to ekstra lagertanke til afgasset biomasse, og næsten en fordobling af tilført biomasse fra 36.000 ton til 70.000.

Blæsten om lugtgenerne fra Krogenskær var på sit højeste for to år siden, hvor der både blev indgivet politianmeldelse og holdt demonstrationer i protest mod de vedvarende lugtgener fra anlægget. Der blev efterfølgende ændret på anlægget og en ny miljøgodkendelse forbød blandt andet, at der blev brugt fiskeaffald som biomasse i anlægget.

Stadig enkelte klager
Miljøsagsbehandler i Brønderslev Kommune, Erik Rydborg understreger også, at der generelt er kommet styr på lugtgenerne fra Krogenskær.

- Vi får dog stadig enkelte klager, men man kan ikke helt undgå, at det ind i mellem vil lugte fra et biogasanlæg, siger Erik Rydborg.

Senest har kommunen modtaget to klager i juli og en i maj i år.

Teknik og miljøudvalget i Brønderslev Kommune behandler henvendelsen fra Krogenskær på sit møde på mandag. Hvis der arbejdes videre med en udvidelse, vil det kræve et kommuneplantillæg og en VVM-redegørelse.

GFE Krogenskær opfordrer da også til en bred debat om projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11