23948sdkhjf

EU-lande blokerer for det frie el-marked

Den europæiske energiunion har problemer med medlemslande, der lukker ned for energiforbindelserne imellem nationerne, afslører ny rapport
Energinettet i Europa er tydeligt udfordret både internt i lande og nationerne imellem, viser en rapport fra det europæiske energiagentur Acer. Mange lande har, til trods for et voksende behov, ikke udbygget deres net tilstrækkeligt.

Det skriver Ingeniøren.

- Der er ingen tvivl om, at der er store udfordringer med kapaciteten mange steder i Europa. Den manglende kapacitet ved grænser reducerer muligheden for at transportere el mellem lande, forklarer Energinet.dk’s Klaus Thostrup til ing.dk.

Problemet er, at energiunionen skal have strøm og gas til at glide frit over landegrænser for bedre at drage nytte af den vedvarende energi, som flere medlemslande investerer massivt i.

- Situationen nu svarer til, at halvdelen af sporene på motorveje over landegrænser er spærret. Præmissen med den fri bevægelighed bliver brudt, forklarer chefkonsulent Carsten Chachah fra Dansk Energi til Ingeniøren.

Men selvom dette bryder med princippet om et frit marked, griber hverken kommissionen eller den europæiske organisation for energitilsyn Acer ind. Derfor efterlyser blandt andet Dansk Energi, at EU sætter handling bag ordene og skrider ind snarest.

Inden årsskiftet fremlægger Kommissionen Vinterpakke, som skal forsøge at gøre op med de haltende regler og manglende indgriben.

Kilde: ing.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16