23948sdkhjf

Dom: Tre Siemens-arbejdere skal have erstatning

Der var sammenhæng mellem arbejdet hos Siemens Wind Power og hud- og astmalidelser, fastslår byretten i Aalborg
Byretten i Aalborg har afgjort, at tre tidligere ansatte hos Siemens Wind Power blev syge af at arbejde med farlige stoffer i produktionen af møllevinger.

Der var dermed tale om erhvervsbetingede lidelser, som var opstået under arbejdet hos Siemens, og vindmølleproducenten skal betale erstatning.

- Hold da op. Det havde jeg ikke regnet med. Det bliver spændende at se, hvad det betyder for de 90 næste sager, siger en meget glad Per Krogh Jensen, der er én af de tre tidligere Siemens-medarbejdere, som vandt sagen i byretten.

De tre, der udover Per Krogh Jensen omfatter Peter Christensen og René Tordrup Jensen, får henholdsvis 251.842 kr., 509.554 kr. og 136.007 kr. i erstatning.

Også hos 3F Aalborg, der har rejst sagen på sine tre medlemmers vegne, vækker dommen glæde.

- Det er en rigtig fornuftig dom. Vi kunne godt frygte, at Siemens anker dommen, men den er jo rimelig klar, så måske holder de sig fra det, siger Benny Vinther Jensen, formand for industrigruppen i 3F Aalborg.

På baggrund af dommen forventer Benny Vinther Jensen, at 3F vil rejse flere lignende sager.

- Flere har pådraget sig samme lidelser, så det kan godt komme på tale. Det vil vi vurdere fra sag til sag.

Retten konkluderer i dommen, at ”Siemens har handlet ansvarspådragende ved, at arbejdet med opbygning af forme med anvendelse af materialer indeholdende de sundhedsskadelige stoffer, epoxy og isocyanat, ikke har været planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, idet hallen ikke var indrettet sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, og idet der ikke blev ført et tilstrækkeligt effektivt tilsyn med arbejdet, som ikke blev udført efter instruktion om de faremomenter, der var forbundet med arbejdets udførelse".

Retssagen har ikke handlet om, hvilken erstatning de tre i givet fald skulle have, men om der var tale om erhvervsbetingede lidelser, og om Siemens Wind Power var erstatningspligtig.

Det spørgsmål har byretten nu besvaret bekræftende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203