23948sdkhjf

Energikoncern køber Industrivarme

Nu skal Industrivarme op i en anden liga.
Det er energikoncernen Verdo med base i Randers, der har investeret i den nordjyske virksomhed Industrivarme, der omsætter for en kvart milliard om året.

Med opkøbet styrker Verdo sig inden for biomasseområdet, mens opkøbet skal være med til at løfte Industrivarme til en højere liga.

- Med Verdo som ejer kan vi levere mere komplette løsninger. I dag bevæger vi os inden for de mindre energianlæg. Nu bevæger vi os opad, fortæller Allan Jakobsen fra Industrivarme til Energy Supply.

Industrivarme leverer energianlæg til det industrielle marked og forsyningsvirksomheder, heriblandt fjern- og kraftvarmeværker, gartnerier og industrivirksomheder. Og det bliver man ved med, bare i en anden størrelsesorden.

- Alle forretningsben får et løft og vi kommer i større grad til at levere totalløsninger, siger Allan Jakobsen og understreger:

- Men min dagligdag fortsætter som hidtil, ligesom de ansattes dagligdag forsætter uændret. Og vi holder fast i adressen på Landholmvej i Storevorde i Nordjylland og i vores kontor i Ikast.

Imponerende vækst
Industrivarme har igennem de sidste tre år haft imponerende vækst på både top- og bundlinje, leveret og serviceret over 75 grønne energianlæg og haft 40 % vækst i medarbejderstaben. Og i sidste uge kunne Industrivarme løfte sløret for sin største ordre nogensinde, levering og installering af et 24.129 kvadratmeter stort solvarmeanlæg til Aalestrup-Nørager Energi i Himmerland, og en ordrebog, der havde rundet de 100 mio. kr.

Det er netop den vækst, der skal være med til at sende omsætningen i Verdo-koncernen over 3 milliarder danske kroner i 2018 og samtidig skabe en stor nordeuropæisk aktør.

- Verdo har gennem de seneste knap 10 år skabt en handelsdivision med omsætning over 1 milliard danske kroner, som leverer biomasse på tværs af Europa. Vi bliver styrket på teknologi og service af anlæggene sammen med Industrivarme A/S. Vi kan nu udnytte og udvikle kernekompetencerne fra begge virksomheder, og samtidig giver det os mulighed for at adressere internationale markeder, siger adm. direktør Kim Frimer hos Verdo.

Verdo køber Industrivarme fra den tidligere ledelse og fra Vækst-Invest Nordjylland. Opkøbet træder i kraft pr. 1. juli 2016.

Købssummen oplyses ikke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.559