23948sdkhjf

Så skal der hackes energidata i Aarhus

Erhvervsstyrelsen og foreningen Open Data DK inviterer under overskriften Open Energy Days til energi-hackathon i Aarhus.

Her skal studerende, iværksættere og virksomheder fra hele landet omsætte data fra energiområdet til innovative løsninger og services.

- Vi har tidligere afholdt en hackaton inden for kultur, Open Culture Days. Nu har vi sammen med Erhvervsstyrelsen besluttet at fokusere på energiområdet. Det har vi, fordi det er en af vores store udfordringer i samfundet. Vi kan se, at vi skal tænke anderledes og utraditionelt for at finde løsninger på energiområdet. Det tror vi, at vi kan ved at byde andre ind, end dem der ellers sidder og arbejder med de ting, fortæller projektleder Birgitte Kjærgaard, fra foreningen Open Data DK.

Hackaton'en finder sted på Dokk1 den 23.- 25. september 2016.

Den optimale løsning
Formålet med hackaton’en er at få udviklet den optimale energiløsning ud fra de offentliggjorte energidata. Hackaton’en sluttes da også af med, at en dommerkomité bestående af blandt andre Preben Meyer, pioner indenfor IT-verdenen, og Claus Nickelsen, chef for Center for Miljø og Energi, Aarhus Kommune samt iværksættervirksomheden EmaZys udpeger en vinder.

- Vi håber selvfølgelig at vinderholdet vil få solgt sin løsning og får etableret virksomhed, som det var tilfældet efter Open Culture Days, hvor vinderløsningen blev solgt til Aarhus Stadsarkiv, fortæller Birgitte Kjærgaard.

Præmien er da også en iværksætter-startpakke med timer til yderligere rådgivning for vindergruppen, der på den måde hjælpes et skridt videre med deres idé og får øget sandsynligheden for opstart af virksomhed.

Åbne data
Endnu er hackaton’en i sin vorden, og der arbejdes ihærdigt på at finde kommuner, regioner, energiselskaber, virksomheder og iværksættere, der har lyst til at deltage.

Kommuner, regioner, og energiselskaber skal stille de data til rådighed, der skal danne grundlag for de studerendes og iværksætternes ideer.

- Indtil videre har vi seks kommuner, som har meldt sig til at levere data. Vi vil rigtige gerne have flere kommuner, regioner og energiselskaber med. Derudover får vi data fra Energinet.dk, fortæller Birgitte Kjærgaard.

Foruden de seks kommunale dataleverandører har Birgitte Kjærgaard lavet faste aftaler med en række virksomheder, heriblandt Systematic, BIIR, EmaZys, WeLearn og Center for Innovation i Aarhus, som får to forskellige roller i forbindelse med hackaton’en.

- En af virksomhederne skal fungere som dommer i konkurrencen sammen med Preben Meyer og Claus Nichelsen. Det er iværksættervirksomheden EmaZys. De andre virksomheder skal fungere som rådgivende virksomheder, mentorer om du vil, inden for forskellige fagområder, så deltagerne i løbet af weekenden har mulighed for at spørge de forskellige virksomheder til råds, fortæller projektleder Birgitte Kjærgaard.

Challenges eller fri fantasi
De deltagende kommuner, regioner og energiselskaber skal ikke blot levere data. De kan også være med til at sætte dagsordenen for udviklingen.

- Man har som data-leverandør mulighed for at formulere challenges til virksomhederne. På den måde bliver problemstillingerne mere konkrete og virkelighedsnære for deltagerne, og det øger desuden sandsynligheden for at relevante løsninger udvikles, siger Birgitte Kjærgaard,

Hun understreger dog, at man som deltager i konkurrencen ikke behøver at besvare en challenge.

- Man må også gerne komme med sit helt eget bud på en løsning. Det er helt op til deltagerne, slutter hun.

Det praktiske
Open Energy Days er gratis med fuld forplejning hele weekenden. Derfor er der et no-show gebyr på 300kr. Det betyder, at hvis man tilmelder sig og bliver væk uden at give Open Data DK besked, skal man betale 300 kr.

Open Energy Days er arrangeret af Open Data DK og Erhvervsstyrelsen ved Virk Data. Det forgår i weekenden den 23.-25. september 2016 på DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C.

Sidste frist for ansøgning er torsdag d. 15. september 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078