23948sdkhjf

Danske enzymer opløser madrester fra 110.000 hjem

Novozymes og Dong Energy indgår aftale om biologisk affaldssortering.
Dong Energy og Novozymes har netop indgået en aftale om, at Novozymes skal levere enzymer til Dongs kommende REnescience-anlæg i Northwich i det nordvestlige England. Samtidig har man indgået en aftale om at videreudvikle enzymerne til netop REnescience-teknologien.

- Det gælder om at trække så mange ressourcer som muligt ud af affald, og enzymerne udgør en vigtig del af processen, hvor vi omdanner affald til grøn energi og genanvendelse. Vi er glade for, at Novozymes nu indgår i samarbejdet om at etablere denne type anlæg, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy og tilføjer:

- Den videre udvikling af enzymerne skal hjælpe os med en løbende optimering af processen og samtidig udtrække endnu flere værdifulde produkter af affaldet. Det er både godt for miljøet og i forhold til at nedbringe omkostningerne ved affaldsbehandling, siger Thomas Dalsgaard.

Enzymleveranceaftalen er en langsigtet non-eksklusiv aftale.

Opløser madrester
Med REnescience-teknologien bliver helt almindeligt usorteret husholdningsaffald blandet med vand og enzymer i en stor reaktor. Derefter går selve processen i gang, hvor enzymerne opløser alle madrester, etiketter og lignende organisk affald og laver det om til en væske, der kan bruges til biogas.

Biogassen blive brugt til at lave ca. 5 MW strøm, hvilket svarer til omkring 9.500 husstandes forbrug.

Den resterende del af affaldet er plastik og metal, der kan genbruges, og så er der en andel, der bliver til brændsel.

REnescience-anlægget kan sortere 15 tons affald i timen eller 120.000 tons om året. Det svarer til affaldet fra knap 110.000 britiske hjem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143