23948sdkhjf

Euro Therm i stor nordjysk kedel-aftale

Brønderslev Forsyning er i øjeblikket midt i en ambitiøs investering i et nyt kraftvarmeværk baseret på træflis og solvarme. Tidligere har forsyningen indgået aftale med Aalborg CSP om solvarmeanlægget, der består af 400 af Aalborg-virksomhedens soltrug.

Nu har Brønderslev Forsyning indgået kontrakt på kedelentreprisen og bygningsentreprisen.

Og det blev Euro Therm fra Tranbjerg ved Århus, der skal står for kedelentreprisen, som dækker levering af kedelanlæg, røggassystem, varmepumper og ORC. Et anlæg med en kapacitet på 20 MW.

- Vi skal levere de to identiske flislinjer der skal føde ORC'en. Og så skal anlægget kobles sammen med CSP-anlægget udenfor ,så det også kan køre på solvarme, fortæller direktør hos Euro Therm Jan Depenau, for hvem opgaven ikke er ny, men en af de større.

- Vi har tidligere lavet et tilsvarende men lidt mindre anlæg nede i Marstal, så det er ikke nyt for os. Der skal leveres to identiske flisanlæg på én gang, så det er en af de større opgaver for os, fortæller Jan Depenau.

Kendt teknologi
Når Euro Therm kaster sig ud i denne totalentreprise for maskindelen på dette ambitiøse projekt, så er det fordi man ved, at det er en opgave man mestrer, også selvom opgaven ligger i den tunge ende.

- Der vil altid komme mange udfordringer i et projekt af dette omfang, men det er jo kendt teknologi for Euro Therm, så vi glæder os rigtig meget til at løse opgaven, siger Jan Depenau.

Kontrakten mellem Euro Therm og Brønderslev Forsyning blev underskrevet i maj 2016 og allerede nu er Euro Therm så småt begyndt at tegne på layouttet.

Byggeri & Solceller
Udover Aalborg CSP og Euro Therm har Brønderslev Forsyning indgået en kontrakt med et byggekonsortium med det sønderjyske entreprenørfirma Chr. Johannsen i spidsen. De skal opføre værket, anlægge flisplads og udføre øvrige anlægsarbejder.

Samtidig med kontraktunderskrivelsen har Brønderslev Forsyning udvidet projektet med et solcelleanlæg på 2.500 kvadratmeter. Det skal levere strøm til den daglige drift af anlægget.
Biomasseværk og solfangeranlæg har en anlægssum på godt 350 mio. kr.

Anlægget ventes at stå færdigt i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109