23948sdkhjf

Aarhus Havn skyder 200 millioner i biobrændsel

Ny omniterminal med særligt fokus på biobrændsel forventes færdiggjort primo 2018
Aarhus Havn er vokset ud af sine havnearealer og har behov for at omdanne mere vand til land. På den baggrund har virksomhedens bestyrelse netop vedtaget at bygge en ny terminal, der samlet set er et anlægsprojekt til mere end 200 mio. kr., hvis man medregner efterfølgende etablering af kraner og pakhuse.

Investeringen skal blandt andet ses som en del af en strategisk beslutning om, at Aarhus Havn skal have Danmarks største og mest konkurrencedygtige biobrændselsterminal, og biobrændsel kræver relativt store arealer.

Omniterminalen, der i første etape bliver på ca. 135.000 kvm., skal desuden imødekomme en stigende efterspørgsel på oplagsarealer til projektlaster og bulklaster.

- Det er vores vurdering, at biobrændsel har et betydeligt potentiale for Aarhus Havn. Dels er biobrændsel et miljørigtig brændstof, og derfor en af fremtidens brændselstyper, og dels er Aarhus Havns størrelse og placering optimal i forhold til den type gods, fortæller havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Den nye omniterminal vil blive indrettet efter et nyt koncept, der betyder, at driften på terminalen kan optimeres i alle processer og gøres smartere end hidtil – uanset godstype.

Med det nye koncept og den nye terminal er der skabt et forretningsmæssigt grundlag for, at Aarhus Havn kan fortsætte sin nuværende vækst i både omsætning og markedsandele.

- Uanset om der er tale om for eksempel træflis, træpiller eller bioaffald – eller eventuelt helt andre godstyper – vil terminalen være velegnet. Og vi har allerede oplevet stor interesse fra flere forskellige kundetyper, der kan se mulighederne og derfor har tilkendegivet interesse for helt konkrete arealer på den nye terminal, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Omniterminalen forventes at stå klar primo 2018. ”Omni” er latin og betyder ”alle”, og navnet antyder således, at terminalen i princippet skal have plads til alle typer gods.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156