23948sdkhjf

Dong-aftale skaber 15 nye Cowi-jobs

Ingeniører og maskinmestre er i høj kurs.
Med rammeaftalerne for Dong Energy Bioenergy & Thermal Power på fagområderne maskin- og procesanlæg, el-anlæg, SRO-anlæg og miljø har Cowi taget endnu et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling i Danmark.

- Aftalerne betyder, at Cowi er blevet førende inden for kraftvarme og grøn energi. Det matcher vores strategi om at udvide vores forretning både i Danmark og udlandet med mindst 30 procent frem mod 2020. Derfor får vi også brug for en række nye dygtige kolleger både nu og i fremtiden, siger Vice President for Bioenergy and Thermal Power i Cowi, Jens Bjørnmose.

Jens Bjørnmose anslår, at den rådgivende ingeniørvirksomhed med hovedsæde i Lyngby får brug for 10-15 ingeniører og maskinmestre på kontorerne i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Vejle, Odense og Lyngby på den korte bane – og lige så mange på lidt længere sigt.

Cowi lagde sig for alvor i selen inden for biomassefyrede kraftvarmeanlæg og grøn omstilling, da virksomheden opkøbte Vattenfalls danske ingeniørafdeling med 70 mand i 2013. Siden har kraftvarme-teamet blandt andet stået for projektering og større vedligeholdelsesopgaver samt leveret support i forbindelse med drift og vedligehold på Amagerværket, Fynsværket og Nordjyllandsværket.

Styrke Cowis position
Markedschef i Bioenergy and Thermal Power i Cowi Marius Noer, der har forhandlet aftalerne med Dong på plads, er ikke i tvivl om, at aftalen sammen med de øvrige opgaver vil styrke Cowis position på markedet.

I Danmark har Cowi allerede spillet en væsentlig rolle for omstillingen af mange kraftvarmeværker, varmeværker og fjernvarmeværker.

Lige nu er de blandt andet totalrådgiver på det nye biomassefyrede kraftvarmeværk i Lisbjerg for AffaldVarme Aarhus og rådgiver Hofor i forbindelse med etableringen af det flisfyrede kraftvarmeværk BIO 4.

I udlandet har Cowi netop færdiggjort et multifuel biomassefyret kraftværk i Pakistan og er ved at afslutte en højprofileret biomasseguide for Verdensbanken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128