23948sdkhjf

Batteri til lagring af VE vinder Venture Cup

Nu skal batteriet en tur til Silicon Valley.
Klenergy løb med sejren, da syv udvalgte hold fra landets universiteter kæmpede om at blive årets startup-virksomhed ved Venture Cup.

Klenergy er baseret på en ide fra DTU-dimittenden Markos Romanos, der kan sikre effektiv lagring af strøm fra vindmøller og solceller i et batteri. Det sker gennem elektrokatalyse, hvor vand spaltes til brint, og brinten kan konverteres til strøm igen ved hjælp af brændselsceller.

Juryen af erhvervsfolk ved konkurrencen sagde blandt andet om vinderen:

- Det er en disruptiv løsning på et stort marked. Holdet har skabt et innovativt produkt, der kan løse et stigende problem.

Markos Romanos, idémanden bag opfindelsen, er glad for de 35.000 kr, turen til Silicon Valley og ikke mindst æren, der følger med at vinde National Startup Competition.

- Dette vil bringe os et skridt nærmere vores mål. Det har været en god oplevelse at være med, og vi håber på en masse nye, gode kontakter, når turen går til Silicon Valley.

Syv af 23 forslag
23 hold har i alt pichet deres idéer for en jury bestående af professionelle erhvervsfolk og iværksættere. Juryen fandt på baggrund af disse oplæg en vinder i de syv kategorier. Foruden Klenergi var vinderne:

Uber for lastbiler - Trucker er en app-baseret løsning, der tilbyder billig transport ved at udnytte den friplads, der er, når lastbiler krydser landet. Trucker imødekommer brugerne, de individuelle vognmænd og industrien generelt.
Mobile & Web Idea: Trucker - KU

Vil helbrede gennem kunst - Art Stream vil bringe kunst ind på hospitalsstuer gennem en online service, der kan kobles på skærme og fremvise alt fra kunst til personlige fotografier. Ved at koble denne service til tv-skærmen på stuen kan patienten enten selv vælge motiver eller videoer blandt en stor database eller personlige billeder. Via et månedligt abonnement kan man opdatere skærmen så ofte, man lyster.
Mobile & Web Active stage: Art stream - DTU

Landbruget ind i supermarkederne - Forestil dig at åbne en køleboks i et supermarked og plukke en helt frisk grøntsag. Fresh Veggies vil via en form for hydroponisk dyrkning af grøntsager levere helt friske varer til forbrugerne. Uden jord og med kun 1% vand er det muligt at dyrke bakterie- og pesticidfrie grøntsager.
Product & Devices Idea: Fresh Veggies - AAU

Digitaliserede drivhuse - MyGrow producerer specialfremstillede, indendørs drivhuse. Baseret på en nem IKEA-saml-selv løsning, samler brugeren drivhuset, sår frøene, vælger det rette miljø på computeren og trykker “gro”. Platformen kan styres via en app, og man får samtidig adgang til det sociale netværk “GrowSpace”, hvor man kan udveksle erfaringer, billeder og lignende.
Product & Devices Active: MyGrow - AU

Online platform til biler - Når man køber en smartphone kommer der løbende opdateringer, der skal installeres. Hvorfor er det ikke det samme, når man køber en bil? OBi’s Plus består af en digital platform, der skal installeres i nye biler, med direkte internetadgang, således at smartphones, tablets og lignende kan kobles på. På den måde vil det være muligt at holde bilen opdateret på nyeste trends inden for gps-modeller, musik-services og lignende.
IndustryTech: OBi plus - AAU

Diabetesstrømpe skal forhindre amputationer - Siren Care har udviklet en diabetes-strømpe, der med højtteknologiske fibre kan måle data som temperatur. Ved hjælp af strømperne kan op til 70 procent af fodsår hos diabetikere forebygges. Det betyder også, at antallet af amputationer falder, da problemet bliver taget i opløbet, og derfor behøver man ikke tage så drastiske metoder i brug.
HealthTech - Siren Care - CBS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14