23948sdkhjf

Flaget er hejst hos Månsson

Miljø- og Naturklagenævnet har afvist klage over biogasanlæg i Brande. Nu skal spaden i jorden.
- Flaget er hejst hos Månsson – i dag har vi fået afklaring på biogasanlægget. Natur- og Miljøklagenævnet har truffet den længe ventede afgørelse, og har givet fuld støtte til projektet. Vi glæder os til at komme i gang.

Sådan skriver grønssagsproducenten Månsson A/S på sin facebook-profil efter, at Miljø- og Naturklagenævnet har givet grønt lys til, at virksomheden i samarbejde med Nature Energy kan gå videre med etableringen af et biogasanlæg på Grarupvej i Brande. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ikast-Brande Kommune sagde allerede sidste år god for projektet, men klager fra naboer har indtil nu ageret stopklods. Men nu har Miljø- og Naturklagenævnet altså afvist den klage.

Og det er ikke bare direktør hos Månsson A/S, Axel Månsson, der er glad for den afgørelse.

- Det første projekt måtte vi ændre i samspil med Ikast-Brande Kommune for at imødekomme de klager, der var. Det er dejligt, at man nu er kommet til den konklusion, at vi godt må gå videre med projekt to, siger direktør Ole Hvelplund hos Nature Energy, der bliver medejer af projektet.

Månsson-anlægget skal overvejende producere på ekskrementer fra Axel Månssons 140.000 økologiske høns, grøntsagsaffald og kløvergræs, men også lokale landmænd skal bidrage til biogas-produktionen.

Byggestart bliver til efteråret og anlægget ventes at producere 7 millioner kubikmeter gas om året.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125