23948sdkhjf

Avedøreværket gør klar til at fyre med træpiller

Installationen af en kæmpe luftkøler er et vigtigt skridt i ombygningen af kraftværket.
Avedøreværkets blok 1 er kommet tættere på at kunne fyre med træpiller i stedet for kul. Den største enkeltstående komponent i ombygningen er netop blevet monteret. Det er en 34 tons tung køler, der skal hænge i kedelbygningen i 20 meters højde.

- Ombygningen går efter planen. Og efter at vi nu har fået monteret den store luftkøler, har vi taget et vigtigt skridt på vejen mod et grønnere kraftværk, siger Senior Project Manager i DONG Energy, Morten Reinhold, der er projektleder på ombygningen.

Træpillerne bliver først knust i valsemøller, inden de som støv blæses ind i den 1.500 grader varme kedel for at blive omdannet til energi. Den nye luftkøler skal sikre, at de knuste træpiller ikke antænder, før de når ind i kedlen.

38 kilo pr. sekund
- Vi blæser omkring 38 kilo knuste træpiller ind i kedlen hvert sekund. Den store køler skal sørge for, at luften til at blæse de knuste træpiller ind i kedlen med ikke overstiger 130 grader. For så antænder træet for tidligt, siger Morten Reinhold.

Ombygningen af Avedøreværkets blok 1 gik i gang i april 2015, og værket skal efter planen være klar til at fyre med træpiller i stedet for kul fra efteråret 2016. Dermed bliver Danmarks største kraftværk i stand til at køre 100 % på træpiller og halm i stedet for kul og gas.

Når blok 1 er ombygget, forventer vi, at Avedøreværket producerer fjernvarme baseret på biomasse til omkring 215.000 københavnske hjem samt strøm svarende til over 600.000 husstandes årlige forbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141