23948sdkhjf

Energi-projekt giver besparelser hos bageren

Gratis energirådgivning til fremstillingsvirksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune kaster allerede kort efter opstart sparede kW-timer af sig.
Ringkøbing-Skjern Kommune er på en mission: man ønsker at være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i 2020. En af nøglerne til at nå målet, er virksomhederne i kommunen. Derfor har man søsat projekt GRO (Grøn Ressource Optimering), som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd står i spidsen for.

GRO tilbyder lokale fremstillingsvirksomheder gratis og uvildig energirådgivning i samarbejde med Scanenergi.

Målet er at opnå en besparelse på 500.000 kWh via 100 rådgivningsbesøg og efterfølgende implementering af energibesparende projekter.

Allerede efter fem besøg er der anvist rentable besparelser på 951.000 kWh. Erhvervskonsulent Lars Jørgensen er begejstret for de gode resultater.

- Jeg er meget imponeret over, at vi allerede er nået så langt. Ikke alene er vi kommet tættere på kommunens 2020 mål. Vores lokale virksomheder bliver også klar over at de kan forbedre deres konkurrencekraft, fordi de nedbringer deres omkostninger ved at bruge mindre energi. Sidst men ikke mindst er der udsigt til at skabe lokale arbejdspladser, da energibesparelsesprojekterne vil blive udført af lokale håndværkere, siger han.

En af dem, som har haft besøg af en energirådgiver er bager Johannes Poulsen fra ”Bageren i Skjern”, og han er meget positiv.

- Jeg har fået god sparring i forhold til energieffektivitet og fået flere konkrete forslag til, hvordan jeg kan spare på energiforbruget – bl.a. udskiftning af belysning til LED, som vil spare mig for 19.500 kr. pr.år, siger bageren i Skjern Johannes Poulsen.

For Søren Dürr Grue, forretningsudvikler i Scanenergi taler den forrygende start sit eget sprog.

- Resultaterne af det partnerskab vi har med Ringkøbing-Skjern Kommune bekræfter, at der er et kæmpe potentiale for at reducere virksomheders energiforbrug. Men mange virksomheder er ikke klar over, hvor mange penge de rent faktisk kan spare ved at gennemføre energibesparende projekter. Ofte er de også i tvivl om, hvordan de skal gribe opgaven an, da det ikke er en del af deres kerneforretning. Men ved at give virksomhederne en hjælpende hånd i form af specifik rådgivning og hjælp til at komme i mål kan vi sammen komme rigtig langt i forhold til 2020 målsætningen, Siger Søren Dürr Grue.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142