23948sdkhjf

Sidste vindmølle installeret

Tidligt i morges installerede Dong Energy og A2Sea den sidste vindmølle i havmølleprojektet Gode Wind.
Det betyder, at alle 97 vindmøller i havmølleparkerne Gode Wind 1 og Gode Wind 2 nu er blevet installeret.

Opførelsen af Gode Wind 1 og 2 tog lidt over et år.

I april sidste år startede anlægsarbejdet ca. 45 kilometer fra kysten. I august begyndte offshore-teamet at installere 6,0 MW-vindmøllerne. Trods de vanskelige vejrforhold i løbet af vinteren færdiggjorde Dong Energy installationen efter tidsplanen.

De to vindmølleparker vil blive sat i drift i løbet af sommeren og vil med en samlet kapactitet på 582 megawatt levere nok grøn el til at dække 600.000 tyske husstandes elforbrug.

- Gode Wind 1 og 2 er vores andet og tredje projekt i Tyskland. Vores første tyske havmøllepark, Borkum Riffgrund 1, blev indviet sidste år. Jeg er glad for, at vi igen kan bidrage til den grønne omstilling i Tyskland. Med opførelsen af så store projekter opnås der stordriftsfordele, hvilket bidrager til at nedbringe omkostningerne ved havvind, siger Trine Borum Bojsen, landedirektør for Dong Energy i Tyskland og ansvarlig for havvind i landet.

A2Sea drager videre
Det er selskabet A2Sea, der har stået for installationen af de 97 Siemens møller i Gode Wind 1 og Gode Wind 2.

- Installationen er forløbet gnidningsfrit og som planlagt. Januar og februar var præget af hårdt og udfordrende vejr men takket være ansatte både onshore og offshore og vores partnere på projektet Dong og Siemens har vi fuldført installationen til tiden og inden for budget, siger Jens Frederik Hansen, CEO hos A2Sea.

Det er A2Seas fartøj Sea Challenger, der har været involveret i installationen. Det drager nu videre på nye opgaver i forbindelse med installationen af vindmøller i den 402 MW-store Dudgeon Offshore Wind Farm, der opføres af Statoil, Masdar og Statkraft i England.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187