23948sdkhjf

Varmepumpepris til dansk projekt

Best Green og landsbyen Hylke løb med den prestigefyldte pris.
Onsdag aften blev landsbyen Hylke ved Skanderborg kåret som årets varmepumpe by i Europa, for et projekt der har udfaset omkring 30% af olieforbruget i byen. Bag udfasningen er en ny og bæredygtig varmeløsning fra Best Green.

- Vi er meget stolte af, at den europæiske varmepumpe association anerkender vores indsats i Hylke med denne meget flotte pris. Skanderborg Kommune og landsbyen Hylke er et godt eksempel på, hvordan kommuner, med den rette borgerinvolvering, kan sætte gang i den grønne omstilling, forklarer Simon Bak Kristensen, direktør i Best Green.

Projektet kom i gang, da Skanderborg Kommune valgte at skifte det gamle oliefyr ved landsbyskolen i Hylke ud med en bæredygtig varmeløsning. Efterfølgende har to virksomheder og ni husstande koblet sig på den nye varmeløsning, hvilket har ført til den store udfasning af olieforbruget.

- I Skanderborg arbejder vi for at sikre, at de lokale landsbysamfund bliver ved med at være attraktive og det glæder mig at Europa har fået øje på Hylke, som er et godt eksempel på at grøn omstilling og en nem varmeløsning kan gå hånd i hånd, siger Jørgen Gaarde, borgmester i Skanderborg Kommune. Indtil nu har Hylke opnået en besparelse på over 140.000 kr. på varmeregningen samt en reduktion på omkring 100 tons CO2 sammenlignet med tidligere års forbrug.

Prisen som ”Årets varmepumpe by” blev uddelt af den europæiske varmepumpe association (European Heat Pump Association) på en årlig konference, som blev afholdt i Paris. De øvrige nominerede var Gilze i Holland og Seine-Saint Denis i Frankrig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094