23948sdkhjf

Vattenfall indsender ansøgninger om 40 kæmpemøller

Landets største møllepark er på vej i støbeskeen. Energiselskabet Vattenfall har indsendt ansøgninger om 40 kæmpe-møller.
I Nørrekær Enge på grænsen mellem Vesthimmerland og Aalborg Kommune skal Danmarks største møllepark på land ligge.

Vattenfall har gennem flere år arbejdet på vindmølleprojektet i Nørrekær Enge og blandt andet opkøbt eller erhvervet købsoptioner på 30 ejendomme i området. Nu er man gået skridtet videre og sendt ansøgninger til såvel Aalborg som Vesthimmerlands Kommune.

Det skriver Nordjyske.dk.

Ansøgningerne skal bane vejen for 40 møller med en totalhøjde på 150 meter - 16 møller i Aalborg Kommune og 24 møller i Vesthimmerlands Kommune.

Vattenfall har udvidet projektet med tre møller fra de oprindelige 37, da de opgraderede mølletyper med større effekt og lavere støj gør, at der kan opføres 40 møller i stedet for 37 - uden større støj-gener.

De 40 nye møller er tænkt som en erstatning for de 13 gamle møller, der blev stillet op i Nørrekær Enge i 2009.

I forbindelse med vindmølleprojektet påtænker Vattenfall at flytte sin serviceafdeling fra Nordjyllandsværket til Vesthimmerland. Serviceafdelingen skal udover vindmølleparken i Nørrekær Enge også servicere vindmølleparkerne i Klim og Nr. Økse i Han Herred nord for Limfjorden.

- Hvis alt går, som Vattenfall gerne vil så begynder energiselskabet at stille møller op i løbet af 2018, siger Arne Rahbek, kommunikationschef hos Vattenfall.

Den videre planproces for parken forudsætter udarbejdelse af VVM-redegørelse, kommuneplantillæg, lokalplan og miljøvurdering af planerne.

Parken vil når den står færdig levere strøm til ca. 100.000 danske husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11