23948sdkhjf

Bladt og Semco lander historisk ordre

De to offshore-virksomheder har vundet ordren på tre transformerplatforme til ”Hornsea Project One”.
Dong Energy har tildelt Bladt Industries en ny ordre på tre transformerplatforme til hvad der bliver verdens største vindmøllepark, Hornsea Project One Offshore vindmøllepark. Dette er en historisk ordre for de to virksomheder, da det er første gang i Bladt Industries’ og deres langvarige partner Semco Maritimes historie, at en kontrakt er blevet underskrevet for tre transformerplatforme på samme tid.

Bladt Industries er ansvarlig for fremstilling af alle tre transformerplatforme. Produktionen vil ske i tæt samarbejde med Semco Maritime, som er ansvarlig for LV elektrisk arbejde inklusiv E&I, design, onshore konstruktion og offshore idriftsættelse. Hver af de tre transformerplatforme til vindmølleparken får en vægt på cirka 2.800 ton og et spænd på cirka 36x23x20 meter.

Første fase af projektet er allerede igangsat, og efter planen vil den første transformerplatform være klar til levering i foråret 2018.

- Vi har dyb respekt for det store ansvar, som Dong Energy har givet os i leveringen af tre transformerplatforme til dette strategiske projekt. Vi har igennem en længere periode arbejdet tæt sammen med Semco Maritime om målrettede initiativer til nedbringelse af omkostningerne på transformerstationer. Med tre transformerplatforme kan vi fortsætte denne proces og bidrage med en endnu større reduktion i den langsigtede pris per produceret kWh fra vindmølleparker – også kaldet cost of energy (CoE), siger Jan Kjærsgaard, CEO, Bladt Industries.

Semco Maritime er en langvarig partner til Bladt Industries, og samarbejdet har varet i næsten 15 år og 16 transformerstationer - senest på tre forskellige igangværende EPCI-kontrakter på transformerstationer til tre offshore vindmølleparker, Sandbank, Nordsee One og Bligh Bank II, som alle skal leveres i 2016.

- Bladt og Semco Maritime danner et stærkt team inden for dette meget specialiserede ingeniørområde og sikrer dermed fordele for vores kunder og andre virksomheder som vores. Vindenergiindustrien spiller en stadig større rolle for os, og vi bestræber os på at være en endnu mere attraktiv leverandør til vores kunder, siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

Hornsea Project One får en kapacitet på i alt 1,2 GW med 174 vindmøller og fire transformerstationer. Vindmølleparken vil blive placeret i Nordsøen 120 kilometer ud fra Yorkshire-kysten i Storbritannien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11