23948sdkhjf

Dansk solfond investerer halv milliard i solenergi

Fonden ejer allerede solparker for 450 mio. kr. I 2016-17 skal der investeres yderligere 450-500 mio. kr. i nye solparker.
Markedet for solenergi fortsætter sin enorme vækst, og solenergi tegner til at blive den største alternative energikilde globalt. Det kapitaliserer det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy på og vil nu med afsæt i et succesfuldt 2015 sætte yderligere 450-500 mio. kr. i solparker inden for EU. Selskabet fordobler dermed aktivmassen til i alt 900 mio. kr.

- Solindustrien brager frem i disse år, og jeg ser en stor fremtid i investeringer i den grønne energikilde. Vi har over det sidste år øget vores egenkapital med 65 procent, og den kraftige vækst på markedet for solenergi har betydet større opmærksomhed fra aktionærer, som vi har fordoblet antallet af, siger Nikolaj Hoff, der er administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

- Afkastet på andre alternative investeringer er pt. ikke eksisterende. Så med et aktiemarked i uro og med fortsat lave renter forventer vi yderligere tilgang af investorer, der ønsker et pænt og stabilt afkast med en lav risiko, siger Nikolaj Hoff.

Nordic Solar Energy, der ejer og driver 13 solparker i Tyskland, Spanien, Italien, Belgien og England, kan i årsrapporten for 2015 præsentere en aktivmasse, der er øget fra 300 mio. kr. i 2014 til 450 mio. kr. i 2015 og en egenkapital på 124 mio. kr. Antallet af aktionærer er øget fra 35 til 65, og disse gik ud af 2015 med et afkast på 7,5 procent efter alle omkostninger. Omsætningen landede på 40,6 mio. kr. og resultatet før skat på 1,5 mio. kr.

Sol har størst tilgang af investorer
Fremtiden ser solrig ud for Nordic Solar Energy. Ifølge Global Trends in Renewable Energy Investment 2016 er sol den hurtigst voksende alternative energikilde, hvor der investeres mest, både hvad angår kapacitet og kapital – mere end der investeres i vindenergi. På verdensplan voksede den installerede kapacitet med 30 procent i 2015, og det forventes, at der bliver installeret lige så meget ny kapacitet til at genere strøm fra solen de næste fem år, som der er blevet installeret de seneste 15 år. Det svarer til en fordobling af markedet.

- Vi hviler ikke på laurbærerne over fremgangen, men arbejder for at følge med udviklingen og udvide forretningen. Der er lagt planer for nye, store investeringer i 2016, og senest har vi foretaget en mindre kapitaludvidelse på 15 mio. kr., der har øget vores egenkapital til 139 mio. kr., slutter Nikolaj Hoff.

I 2015 har Nordic Solar Energy produceret CO2-neutral grøn strøm svarende til el-forbruget i ca. 6.500 husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094