23948sdkhjf

Hofor: Tre års spildt arbejde

- Ærgerligt med en minister, der ikke kan sikre den langsigtede planlægning og stabilitet omkring den grønne omstilling, lyder det fra Hofor, der har brugt megen tid og kræfter på statsudbuddet om de kystnære havvindmøller.
Regeringens udspil om at droppe de kystnære havmølleparker kommer i den grad bag på Hofor, der sammen med den tyske vindmøllegigant WPD AG har indgået et strategisk samarbejde om netop udbygningen af kystnære havmølleparker i Danmark.

- Det er med en stor portion overraskelse, at vi læser, at de har tænkt sig at fjerne statsudbuddet for kystnære havmøller. Det er ikke mere end 14 dage siden vi modtog udbudsbetingelserne og en erklæring om, at nu kører det, nu gør vi det her, fortæller områdechef for energihandel og vindenergi hos Hofor, Jesper Pedersen.

- Det er overraskende og stærkt beklageligt, at vi har en minister, der ikke kan sikre langsigtet planlægning og stabilitet omkring den grønne omstilling, siger Jesper Pedersen.

Krydser fingre
Hofor har i de seneste tre år arbejdet hen imod etableringen af kystnære havmølleparker. Først alene sidenhen med tyske WDP - et strategisk samarbejde, som får en ende hvis de kystnære havmølleparker droppes.

- Det er stadig meget tidligt i processen, men hvis, de droppes, og jeg siger hvis, så vil WDP bruge deres kræfter i Holland og Tyskland. Vi håber selvfølgelig at de kommende forhandlinger gør, at man fastholder planerne, fortæller Jesper Pedersen.

- Vi har arbejdet på det her projekt i tre år. Først på analyser, så på at finde en partner, på at få finansieringen og mølleleverandører på plads. Hvis det ender med en aflyser, så er det skønne spildte kræfter, understreger han.

Job & interesse
For Jesper Pedersen er det ikke kun de skønne spildte kræfter hos Hofor, der fylder op. Han peger på en række faktorer, der kan får alvorlige følger for Danmark, hvis det ender med, at udbuddet af kystnære havmølleparker droppes helt.

- Det er en dårlig forretning for samfundet. Jeg frygter, at interessen for at investere i vindprojekter i Danmark vil dale. Det er et stort skridt væk fra den stolte tradition vi har i Danmark med at grøn omstilling kræver store investeringer, langsigtethed og stabilitet. Og så vil de internationale investorer ikke investere, siger han.

Derudover er der også en langt mere konkret – dog vidtrækkende konsekvens.

- Der er mange arbejdspladser bundet i det her. Mange tusind arbejdspladser, som vi går glip af. Det er arbejdspladser, der lokaliseres ud i Danmark, ikke i København, men på Lolland, ved Vestkysten, siger Jesper Pedersen og slutter:

- Regeringen jeopardizer simpelthen den grønne omstilling .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109