23948sdkhjf

Vindmøller støjer mest ved 6-8 meter i sekundet

Ny rapport bekræfter: Vindmøller når deres maksimale støjniveau ved 6-8 m/s.
Debatten om vindmøller på land har ofte støj som et centralt tema. Nu foreligger en ny rapport, der på baggrund af det hidtil største dokumentationsgrundlag viser, at vindmøller når deres maksimale støjniveau ved 6-8 m/s.

Efter de danske regler reguleres støjen fra en vindmølle ved henholdsvis 6 og 8 m/s, og derfor hævder nogle deltagere i debatten om vindmøller, at reglerne er værdiløse, fordi vindmøllerne så blot kan støje mere ved andre vindhastigheder.
Bredt grundlag Datagrundlaget for analysen er 143 målinger på 102 forskellige vindmøller i perioden primo 2010 til medio 2015, og fokus har været på nyere pitch-regulerede vindmøller, som i dag typisk opstilles i Danmark. Både støjen i ”det almindelige frekvensområde” og den lavfrekvente støj er blevet analyseret.


På den baggrund har Miljøstyrelsen bedt den rådgivende ingeniørvirksomhed Delta om at foretage en analyse af et stort antal målinger ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s.

Analysen er netop blevet offentliggjort, og viser overordnet, at kildestyrken stiger med vindhastigheden op til omkring 7 m/s, hvorefter kurven knækker, og kildestyrken er tilnærmelsesvis konstant ved højere vindhastigheder.

- Med denne rapport leverer Miljøstyrelsen en meget omfattende dokumentation for, at de danske støjregler hviler på et solidt fagligt grundlag. Det er i sig selv betydningsfuldt, og det er også grundlaget for, at danske borgere kan have tillid til, at vindmøllerne overholder de gældende støjkrav for både almindelig støj og lavfrekvent støj, understreger direktør Asbjørn Bjerre, Danmarks Vindmølleforening og adm. direktør Jan Hylleberg, Vindmølleindustrien i fællesskab.

Det er på baggrund af kildestyrken, at støjen ved omkringliggende ejendomme beregnes. Kildestyrken er den støj, der findes ved kilden, i dette tilfælde en vindmølle.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141