23948sdkhjf

Dong klar til børsen

Dong satser på en børsnotering i sommeren 2016.
Oprindeligt lød udmeldingen at man ville børsnoteres inden udgangen af 1. kvartal af 2017.

I dag bekræfter Dong Energy at man er klar til en børsnotering noget før.

- Dong Energy bekræfter i dag sin hensigt om at gå videre med planerne om en børsnotering på Nasdaq Copenhagen. Med forbehold for uforudsete omstændigheder og gældende markedsforhold kan børsintroduktionen blive iværksat med henblik på notering i sommeren 2016, skriver selskabet i en meddelelse.

I forbindelse med børsnoteringen sælger den danske stat som majoritetsaktionær en andel af sin nuværende aktiepost, men beholder 50,1% af aktierne i Dong Energy efter børsnoteringen. Den planlagte børsnotering forventes at bestå af et salg af mindst 15% af de eksisterende aktier i Selskabet ved et delvist salg fra de nuværende aktionærer i DONG Energy, bortset fra medarbejderaktionærer. Den endelige størrelse af udbuddet vil blive oplyst i forbindelse med Selskabets offentliggørelse af prospektet. Der udstedes ingen nye aktier som en del af børsnoteringen.

- Dong Energy har i løbet af det seneste årti etableret en position som globalt førende inden for havvind, der udgjorde 75% af vores investerede kapital ved udgangen af 2015. Vi har en robust og særdeles transparent udbygningsplan for havvind, der vil generere stærk og lønsom vækst i de kommende år. Vores fokus på vedvarende energi har gjort Dong Energy til en af de hurtigst voksende energikoncerner i Europa, og 2/3 af vores driftsindtægter skabes uden for Danmark. Den planlagte børsnotering vil give Dong Energy en solid platform, hvorfra vi kan videreudbygge vores førerposition inden for omstillingen af energisystemet, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Dong Energy.

Dong Energy ejes pt. af den danske stat (58,8%), New Energy Investment S.à.r.l. (der er indirekte ejet af virksomheder, der kontrolleres af Merchant Banking Division i The Goldman Sachs Group, Inc.) (17,9%), SEAS-NVE Holding A/S (der er direkte ejet af SEAS-NVE A.M.B.A) (10,8%), ATP (4,9%) og øvrige aktionærer (7,6%).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126