23948sdkhjf

Specialtransformator til verdens største havvindmølle

ABB skal levere specialtransformere til 40 MHI Vestas-møller i det irske hav.
Vindmøllerne fra MHI Vestas skal installeres i Walney Extension-hvamølleparken, som skal opføres 19 km vest for Walney Island ud for Cumbrias kyst i det Irske Hav.

Vindmølleparken er ejet af Dong Energy, og ordren til ABB følger en lignende ordre fra 2014, hvor man leverede specialtransformatorer til Burbo Bank Extension.

Når Walney Extension er fuldt udbygget, får den en kapacitet på 660 MW udover de nuværende 367 MW. Udover transformatorer til 330 MW har ABB tidligere fået opgaven med at levere det kabelsystem, som skal lede strømmen fra Walney Extension ind til fastlandet.

ABB’s transformatorer, som er på 9,7 megavoltampere og 34 kilovolt, skal installeres inde i vindmølletårnene sammen med tilhørende lavspændingsprodukter. Transformatorerne er specielt designet til det hårde marinemiljø og er lavet af højteknologiske materialer og komponenter med høj modstand mod vibrationer og kortslutninger, og samtidig er der tale om et kompakt design, der skal kunne komme gennem tårnets døråbning.

- Disse transformatorer er specialdesignede til at opfylde meget specifikke applikationskrav, som verdens største vindmøller stiller og viser ABB’s styrke, når det gælder teknik og innovation, hvilket er en afgørende, differentierende faktor for at skabe værdi for vores kunder, siger Claudio Facchin, global chef for ABB’s Power Grid-division.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172