23948sdkhjf

Norsk koncern køber del af dansk vind-firma

Global Wind Power får tilført trecifret millionbeløb til yderligere vækst.
Efter at have været på slankekur i flere år får Global Wind Power nu særdeles gode muligheder for atter at vokse. Thisted-virksomheden, der lever af at projektere vindmølleparker rundt omkring i Europa, har nemlig solgt 51 procent af sit franske datterselskab til den norske energikoncern Fred. Olsen Renewables.

Handelen har en værdi på ”et trecifret millionbeløb”.

Størstedelen af Global Wind Powers aktiviteter sker i dag gennem det franske datterselskab, der projekterer mølleparker i Frankrig, Tyskland og Nordafrika.

Sund virksomhed
- Vores regnskab for 2015 viser et plus på godt 19 millioner kroner, så vi er en sund virksomhed. Salget skal derfor ses i et større perspektiv, hvor en kapitaltilførsel er nødvendig for at udnytte Global Wind Powers muligheder optimalt, siger Thisted-firmaets grundlægger og hidtidige hovedaktionær, Henrik Amby.

Global Wind Powers forretningsområde er at planlægge og projektere vindmølleparker frem til byggestart. Tidligere byggede og drev virksomheden også parkerne, men de aktiviteter er så kapitalkrævende, at de blev opgivet i 2012. Dengang havde Global Wind Power 120 medarbejdere. I dag er der blot 6 tilbage i Thisted og 11 i Paris.

Fred. Olsen Renewables forretningsområde begynder præcis der, hvor Global Wind Powers stopper: når mølleparkerne skal bygges og drives.

- Nu har de altså set en forretning i også at være med i projekterne i en tidligere fase. Men det betyder ikke, at det fremover bliver Fred. Olsen Renewables, der skal bygge og drive alle de mølleparker, som Global Wind Power projekterer. De vil fortsat være én kunde blandt mange, forklarer Henrik Amby.

Frankrig og til dels Tyskland er i dag Global Wind Powers primære markeder. Thisted-virksomheden har i tidens løb projekteret omkring 50 mølleparker i Europa
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109