23948sdkhjf

Brugte vindmøllevinger skal give ro i baghaven

En støjskærm af brugte vindmøller sættes nu op i Vallensbæk og forventes at dæmpe støjen væsentligt.
Mange mennesker er påvirket af trafikstøj, og det kan have store sundhedsmæssige konsekvenser – fra søvnbesvær til hjerte-karsygdomme.

En række kommuner i Køge Bugt-området går forrest i kampen mod støjen. Med projektet Silent City sætter kommunerne sammen med miljøpartnerskabet Gate 21 fokus på trafikstøj. Silent City-indsatserne skal vise mulighederne for og resultaterne af at bekæmpe støj fra trafikken.

Ideen er at undersøge, teste og udvikle nye løsninger til at bekæmpe støjen, og målet er både at reducere støj fra trafikken, fremme livskvaliteten og sundheden for borgerne, og samtidig skabe vækst for danske virksomheder, som leverer støjløsninger.

Et af de første tiltag er lige nu i gang i Vallensbæk: En 2 mter høj og 82 meter lang støjskærm skal sættes op foran en række boliger ved Søndre Ringvej. Lige nu er teknikerne ved at lave en baggrundsmåling af støjen uden skærm, dernæst bliver skærmen opsat, og endelig måles støjniveauet igen, for at kunne vurdere effekten af skærmen. Teknikernes vurdering er, at støjen kan dæmpes i hvert fald 5-6 dB, hvilket vil opleves som en væsentlig reduktion af støjen.

Støjskærmen er blandt andet lavet af glasfiber fra gamle vindmøllevinger, og dermed kan denne type skærm i fremtiden være med til at afhjælpe et andet problem: Normalt kan vindmøllevinger nemlig ikke genanvendes, men ender på lossepladsen i deponi og udgør derfor et miljøproblem. Men nu kan de gamle vindmøllevinger altså få nyt liv i kampen mod støjen.

Det er muligt at følge støjniveauet live på hjemmesiden http://sondreringvej.ramboll.noisesentinel.com/

Projektet er et samarbejde mellem Brüel & Kjær EMS, Rambøll, Miljøskærm, Gate 21, NCC og Vallensbæk Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079