23948sdkhjf

Danfoss-formand bag nyt saltkraftværk

Danfoss’ bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen præsenterer en ny type kraftværk. Et anlæg, der laver genererer el fra det høje saltindhold i geotermisk vand.
De langsigtede perspektiver med konkurrencedygtig fjernvarme fra geotermi har fået et positivt bidrag. For i dag præsenterede Jørgen Mads Clausen fra Danfoss et såkaldt osmoseanlæg, der kan generere el fra saltvand.

Sønderborg Fjernvarme har allerede et geotermianlæg. Og ved hjælp af ”saltkraft” fra osmoseanlægget kan man generere el fra det høje saltindhold i det geotermiske vand, der hentes op fra undergrunden. Derfor er de gået ind i et samarbejde med Danfoss-bossen.

Den ekstra indtægt fra elproduktionen ved det nye anlæg kan så være med til at forbedre økonomien i et geotermi-projekt.

Dansk Fjernvarme ser gode muligheder i det nye anlæg.

- Vi har brug for at udvikle geotermi, så det på sigt kan blive et økonomisk attraktivt bidrag til fjernvarmen. Og det er meget prisværdigt, at der i Sønderborg nu er etableret et demonstrationsanlæg, så der kan høstes noget erfaring på området, siger vicedirektør Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme.

- Udviklingen af nye energiteknologier er vigtigt, og derfor er det meget fornemt, når Jørgen Mads Clausen har investeret i det nye demonstrationsanlæg for saltkraft, siger Kim Behnke.

Anlægget blev præsenteret i Nordborg ved Danfoss. Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard klippede snoren ved præsentationen.

Ideen om at udnytte osmose til energiproduktion er ikke ny. Professoren Sidney Loeb foreslog det første gang tilbage i 1970'erne.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109