23948sdkhjf

SEAS-NVE gør klar til at købe op

Energikoncernen satte rekord med omsætning på 4,2 milliarder kroner
Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern, SEAS-NVE, kom ud af 2015 med en rekordomsætning på 4,2 milliarder kroner og et overskud på 210 millioner kroner før skat.

Resultat er opnået i et energimarked, hvor priserne faldt med 12 procent, hvilket påvirkede koncernens hovedaktivitet negativt – men kom kunderne til gode i form af lavere priser.

Koncernens indtjening er nu steget med 53 procent på tre år, og omsætningen vokset med 27 procent.

Den administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, bebuder, at koncernen nu skal ud og købe op og finde nye partnere:

- Vi skal drage fordel af koncernens størrelse. Yderligere partnerskaber på tværs af elbranchen, opkøb og driftssammenlægninger er en nødvendighed og vejen frem – til gavn for vores andelshavere og kunder, konstaterer han.

Koncernen har p.t. 386.000 sjællandske andelshavere.

Vindenergi slog alle rekorder

2015-regnskabet er ikke mindst påvirket af, at SEAS-NVE’s investering i klimavenlig energi slog alle rekorder.

Havvindmølleparken Rødsand 2, som koncernen ejer 80 procent af, producerede 852 GWh bæredygtig strøm. Det svarer til cirka 50 procent af det samlede strømforbrug hos koncernens privatkunder og andelshavere og en årlig reduktion i udledningen af CO2 ud på 700.000 ton.

Resultatet bidrog med 165 millioner kroner til koncernens resultat.

2015 blev også året, hvor de senere års investering i et fuldt kabellagt distributionsnet på 2,2 milliarder kroner viste sit værd, da stormen Gorm rasede, og ikke én kunde mistede strøm trods uvejrets rasen, fremhæver SEAS-NVE.

SEAS-NVE’s position som tredjestørste aktionær i DONG Energy samt ejerskabet i Energi Danmark bidrog ligeledes positivt til koncernens resultat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094