23948sdkhjf

Mitsubishi bliver ikke majoritetsaktionær i MHI Vestas

Den japanske industrigigant udnytter ikke muligheden for at overtage yderligere 1 procent af aktierne i MHI Vestas Offshore Wind.
Da Vestas i 2013 indgik et joint venture med Mitsubishi, var det med en ejerskabsfordeling på 50 procent til hver. Mitsubishi fik dog option på at få 51 procent af ejerskabet inden april 2016.

Den option har japanerne imidlertid ikke tænkt sig at udnytte, oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi er overbeviste om, at uændret ejerskabsfordeling er den bedste måde at understøtte den fortsatte udvikling for MHI Vestas Offshore Wind og samtidig vise det stærke partnerskab og ligeværdige bidrag fra de to moderselskaber over for markedet, siger Michisuke Nayama, president og CEO, Energy & Environment, Mitsubishi Heavy Industries.

- Der er et fremragende samarbejde mellem MHI og Vestas i joint venture-selskabet, hvis forretning udvikler sig i henhold til planen. Vi har fra starten sagt, at den præcise ejerskabsstruktur ikke har nogen reel indflydelse på den daglige drift, og det vil forblive tilfældet med MHI’s beslutning. Vi ser frem til at bygge videre på det produktive samarbejde med MHI og til MHI Vestas Offshore Wind’s fortsatte succes, tilføjer Vestas’ president og CEO, Anders Runevad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236