23948sdkhjf

Dong sætter katastrofefelt til salg

Dong opgiver at få det uheldsprægede store Hejre-felt langt ude i Nordsøen til at fungere uden hjælp udefra.
Hejre-feltet har udviklet sig til en af de dyreste fejl nogensinde i dansk erhvervshistorie. Fra at være blevet betegnet som den "kommende kronjuvel i det danske olieeventyr" er feltet endt med at have kostet Dong og den tysk ejede partner Bayerngas enorme summer. Det skriver Berlingske.

Dong har i foråret nedskrevet værdien af det store felt med 12 mia. kr. Det er sket, fordi der blandt andet er bygget en platform i Nordsøen, rørledninger til land og en 2 mia. kr. dyr oliefabrik i Fredericia. Alt sammen noget, der måske aldrig skal bruges til noget.

Nu vil Dong forsøge at få en partner ind, som kan være operatør på feltet, hvilket vil sige at tage rollen som det selskab, der skal stå for at få olien op, fortæller Marianne Wiinholt, finansdirektør i Dong. Indtil nu er det ellers Dong, som har haft rollen som operatør.

- Vi tror stadig, at der er et stort potentiale i området, og vi arbejder sammen med Bayerngas på, om vi kan få et kommercielt attraktivt projekt ud af det. Ender vi med det, er det klart, at vi ikke ser os selv som operatør af sådan en udbygning, og vi ser heller ikke os selv opretholde en ejerandel på 60 procent, siger Marianne Wiinholt til Berlingske.

Dong ejer i dag 60 procent af Hejre-feltet, mens Bayerngas har 40 procent. Finansdirektør Marianne Wiinholt oplyser, at Dong endnu ikke er begyndt at forhandle med mulige købere.

Originalartikel: http://business.dk/energi/dong-saetter-k...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126