23948sdkhjf

Dong: Meget tilfredsstillende start på året

Vindenergien bidrager positivt til resultatet og når markante milepæle i første kvartal 2016.
- Dong Energy har haft en meget tilfredsstillende start på 2016, siger CEO Henrik Poulsen hos Dong Energy om resultatet for de første tre måneder af 2016.

Driftsresultatet udgjorde 8,1 mia. kr. i 1. kvartal 2016 mod 6,0 mia. kr. i 1. kvartal 2015, svarende til en stigning på 35% på både rapporteret og underliggende basis. Den underliggende forbedring blev drevet af en stigning på 53% i vindenergi-forretningen til 2,9 mia. kr.

- Og vi forventer fortsat høj vækst for hele året, siger Henrik Poulsen om netop udviklingen i vindforretningen.

Resultat efter skat blev 5,2 mia. kr., hvilket var 3,5 mia. kr. højere end i 1. kvartal 2015. Forbedringen skyldtes primært det højere driftsresultat samt lavere afskrivninger og finansielle poster.

Dong Energys bruttoinvesteringer udgjorde 4,2 mia. kr. og vedrørte primært offshorevindaktiviteter men også olie- og gasfelterne Hejre og Syd Arne i Danmark og området Vest for Shetlandsøerne.

Milepæle i 1. kvartal
Forretningen for vindenergi nåede væsentlige milepæle i 1. kvartal 2016, blandt andre den endelige investeringsbeslutning vedrørende det britiske Hornsea 1-projekt og frasalg af 50% af ejerandelen i vindmølleparken Burbo Bank Extension.

Derudover har man købt projektrettighederne til havvind på 1 GW i USA og iværksat tiltag til at udvide det geografiske arbejdsområde ved at etablere et kontor i Taipei, hvorfra mulighederne inden for havvind i det asiatiske stillehavsområde skal undersøges.

Bioenergy & Thermal Power (BTP) nåede en milepæl med beslutningen om at investere i det første kommercielle REnescience-anlæg. Anlægget vil blive placeret i nærheden af Manchester i Storbritannien og bliver det første fuldskalaanlæg med den enzymbaserede affaldsbehandlingsteknologi. Anlægget forventes idriftsat i løbet af 2017.

Oil & Gas (O&G) nåede en vigtig milepæl med produktionen af den første gas fra Laggan-Tormore-feltet i området vest for Shetlandsøerne. Feltet forventes at bidrage med en andel på 18.000 boe/dag på sit højeste niveau. O&G offentliggjorde ligeledes beslutningen om at opsige EPC-kontrakten for platformen til Hejre-projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125