23948sdkhjf

Vestas advarer regeringen

Hvis ikke der kommer klarhed om rammebetingelserne, risikerer Danmark at miste sin førerposition inden for vindenergi.
Vindenergi har været i vælten den seneste tid, hvor blandt andet klima-, energi- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt har udtrykt ønske om at sænke ambitionerne til den grønne omstilling.

Men den vej er farlig, mener Anders Monrad Rendtorff, marketing- og kommunikationsdirektør hos Vestas. For er der noget, den danske vindmølleindustri ikke har brug for, så er det usikkerhed om de fremtidige rammebetingelser. Det kan ganske enkelt koste os førerpositionen inden for vindenergi. Det skriver Finans.dk.

- Hvis ikke Danmark fastholder et vist ambitionsniveau og et vist investeringsniveau, så vil tegnene på at vi mister førerposition begynde at komme. De vil bare begynde at dukke op, og her er det vores pointe, at så er det for sent. Det er skrøbeligt at være nr. 1. Det kræver hårdt arbejde, men det er nummer et eller ingenting. Hvem gider tale med nummer to eller tre?, siger Anders Monrad Rendtorff til Finans.dk.

Udover gennemskuelige rammebetingelser nævner han også noget så konkret som flere testpladser som et punkt, der skal arbejdes på for at fastholde Danmarks førerposition.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219