23948sdkhjf

Disse globale trends vil påvirke fremtidens energi

Vestas løfter lidt af sløret for, hvordan de forventer, den vedvarende energi vil udvikle sig i fremtiden
Hvad bliver fremtiden for den vedvarende energi?

Det er et spændende spørgsmål, og svaret afhænger sikkert helt af, hvem man spørger. Men som én af de helt store spillere på vindenergi, har Vestas gjort sig en del tanker om, hvor sektoren skal bevæge sig hen i fremtiden.

Ifølge Gry Möger Poulsen, der er Head of Public Affairs for Danmark og EU hos Vestas, er der seks globale trends, der kan komme til at forme energisektoren, og samfundet generelt:

1. Vedvarende energi vil gå fra at være en marginal energikilde til at blive stadig mere mainstrem, og kan således komme til at danne fundamentet for vores energiproduktion.

2. Udviklingen af bedre og nemmere lagring af energien vil få afgørende betydning for, at de fluktuerende vedvarende energikilder skal kunne skabe en stabil forsyning, som gør de fossile brændsler mindre nødvendige.

3. Data vil spille en rolle i styringen af energiforbruget, så forbrugerne kan få et mere intelligent og fleksibelt niveau. Kunderne skal altså kunne følge energi-prisen i real-time - og justere deres forbrug derefter.

4. Nye sektorer skal elektrificeres i takt med, at vi begynder at tænke mere over, hvilken type energi, vi forbruger. Vi er endnu ikke så gode til at bruge el til de ting, man ikke har brugt el til før - for eksempel til varme og i transportsektoren.

5. Data vil fremover komme til at drive beslutningerne. Hos Vestas vil data, indsamlet fra de 28.000 vindmøller, der lige nu er koblet op på systemet, give mulighed for at udvikle produkter, der er mere skræddersyede, har lavere omkostninger og højere kvalitet.

6. Sidst men ikke mindst skal der skabes et større incitament til at skifte til den vedvarende energi - for eksempel ved, at man fra politisk hånd indfører endnu strammere afgifter på CO2.

Gry Möger Poulsen understreger, at dataindsamling i stadig højere grad bliver afgørende; også for virksomheder, der beskæftiger sig med vedvarende energi. Vestas kan i dag, ved hjælp af dataindsamling, estimere vejrforhold helt ned til arealer på 10x10 m.

At omkostningerne på den alternative energi allerede er bragt væsentligt ned, samtidig med at priserne bliver mere konkurrencedygtige, gør det til et godt område at investere i - og ifølge Vestas vil hele 65% af investeringer frem mod 2040 være indenfor vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125