23948sdkhjf

Fjernvarmerør får nye funktioner i industrien

Præisolerede rør fra Logstor kan ikke kun bruges til at lede varmt vand frem til forbrugerne - over jorden transporterer rørene væsker som olie, vand og flydende chokolade.
Fjernvarmerør ligger normalt godt isoleret et par meter under jorden. Men hos Logstor A/S har man løftet de præisolerede rør over jorden, så de kan bruges til at lede væsker som olie, vand eller sågar flydende chokolade. Alle rør er præisolerede, og det giver mulighed for en hurtig montering, hvor fødevarevirksomheden undgår alt for mange produktionsstop.

- Mange rørløsninger skal efterisoleres. Den ekstra arbejdsgang betyder flere produktionsstop. Vores præisolerede rør kan hurtigt monteres og kræver samtidig meget lidt vedligehold, siger Lars Petersen, presales- & account manager i Logstor A/S.

- Selvom rørene ligger på taget, kan de tåle et stort overfladetryk, for eksempel at man går på dem. Isoleringen taber ikke værdi over tid, sådan som vi kender fra de traditionelle løsninger. Det er til tider sjovt at se, hvordan vores kunder bliver overraskede over, hvor meget vores rør kan holde til, siger Lars Petersen.

De isolerede rør bliver heller ikke ramt af rust, selvom de er monteret udenfor i regn, sne eller slud. Derfor kan rørene holde en levetid på over 30 år uden nævneværdige driftstop.

Isoleringen tabes ikke over tid
En af Logstors kerneområder er fødevareindustrien, blandt andet fordi rørene kan belægges med en hvid kappe, der gør rørene nemme at rengøre og lever op til de høje hygiejnestandarder, der er nødvendige i fødevareindustrien. På mange mejerier, slagterier og bryggerier kan man finde de præisolerede Logstor-rør, som leder vand, damp, olie eller flydende ingredienser frem og tilbage.

Logstor har hjulpet Arla med at realisere deres miljøstrategi for 2020, hvor energiforbruget skal reduceres med tre procent hvert år. De præisolerede rør har nemlig en energibesparende effekt. For nylig har den globale virksomhed, med hovedsæde i Løgstør, opjusteret på det svenske marked, og derfor var Logstor også med på Food Chain Nordic-messen i Malmø tidligere i april.

- Svenske messer adskiller sig en anelse fra de danske. Den danske branche er ikke større end de fleste kender hinanden. Markedet og de geografiske afstande er markant større her i Sverige. Så man mister hurtigt de tætte relationer, siger Lars Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109