23948sdkhjf

EKF har succes med vind og biomasse

I 2015 stillede EKF Danmarks Eksportkredit garantier for 14,1 mia. kroner. En meget stor del af de penge er gået til grønne energi-projekter.
Sidste år går gik flere danske eksportvirksomheder end nogensinde ind ad døren hos EKF Danmarks Eksportkredit. Årsregnskabet viser næsten 700 kunder og nye garantier for 14,1 milliarder kroner i 2015. Årets overskud nåede 417 millioner kroner.

Dermed var EKF Danmarks Eksportkredit med til at sikre mere end 12.000 danske jobs og ordrer til danske virksomheder for 26 mia. kr.

I 2016 forventer EKF fortsat vækst, men i et roligere tempo.

- Siden finanskrisen har EKF’s vækstkurve peget stejlt opad. Nu mærker vi, at bankerne begynder at klare mere selv, og det er et sundt tegn. Derfor tror vi fortsat på vækst, men fremover i et noget roligere tempo, siger EKF’s direktør Anette Eberhard.

I 2015 skabte EKF en kundetilgang på 9%, især blandt små og mellemstore virksomheder, mens tilgangen de seneste fem år har ligget helt oppe omkring 20%.

Grøn energi fylder
I 2015 stillede EKF Danmarks Eksportkredit garantier for i alt 14,1 mia. kroner. Vindmølleparker er stadig EKFs største forretningsområde og løb med 54 procent af de 14,1 mia. kroner, altså 7,6 mia. kroner, men biomassekraftværker er kommet godt med og satte sig på 3 mia. kroner.

EKF har for øjeblikket garanti-stillelser for i alt 52,9 mia. kroner, heraf tegner klimavenlige teknologier sig for to trediedele – en tendens der ser ud til at fortsætte.

- Grøn teknologi vil stadig udgøre en rigtig stor del, lyder det fra EKF Danmarks Eksportkredit.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11