23948sdkhjf

Parabol fanger sol over Solrød

Bliver ScandiMir Solars testforløb af firmaets parabolske CSP solarsystem hos Solrød Fjernvarme en succes, følger forhåbentlig en solpark med op til 75 paraboler.
ScandiMir Solar står nu klar til første testforløb af det nyudviklede solarsystem ScandiMir CSP 4/24 Plus, som netop opstilles på Solrød Fjernvarme. Solarsystemet producerer primært varmt vand, som alternativ til de eksisterende systemer.

Næste testopstilling af firmaets nye anlæg sker efter planen hos Ringkøbing Fjernvarmeværk, og ScandiMir Solar vil under testforløbene i de to kommuner fortsætte samarbejdet med Rambøll for at dokumentere effektiviteten af det nye solarsystem.

Går solen i møde
Testopstillingen i Solrød kommune er kommet i stand med byrådets godkendelse og med borgmester Niels Nörups opbakning til, at et af kommunens næste projekter bliver Scandimir Solars parabolske solarsystem. Så selvom der ikke er indgået konkrete kontrakter endnu, er planen, at der skal opstilles mellem 50 og 75 paraboler i Havdrup, oplyser Michala Bruhn Petersen fra Scandimir Solar og tilføjer, at der efter en udvidelse måske kan blive tale om flere.

- Afhængig af behovet kan solarparkerne variere fra eksempelvis 10 til mere end 1.000 styk.

Inden projektet når så langt venter alle parter på testresultaterne. Med dem i hånden står Scandimir Solar så overfor næste skridt – nemlig den egentlige markedsføring af de nye solarsystemer – godt hjulpet på vej af de to innovative varmeværker, som nævnt.

- Lige nu går vi solen i møde, så det er den perfekte tid til de her test, siger Michala Bruhn Petersen.

Kommunal kontakt
Kontakten til de to kommuners varmeværker, Solrød og Ringkøbing-Skjern, går tilbage til 2014. I forbindelse med et seminar i Fjernvarmens Hus fik Scandimir Solars direktør og medstifter, Carsten Boye Bisonnel, nemlig kontakt til varmeværkerne i de to kommuner, der så potentialet i et alternativ til de eksisterende solar løsninger på markedet. Efterfølgende har solarfirmaet så været rundt i landet og oplevet stor interesse for de nye alternative løsningsmodeller – og alle ser nu frem til testresultaterne, siger Michala Bruhn Petersen.

Bag Scandimir Solar står plast- og maskiningeniør Carsten Boye Bisonnel sammen med fire partnere. Firmaet fortsætter mange års innovation af bæredygtig energi teknologi – tidligere inden for vind - og har udviklet de to parabolske CSP solarsystemer, ScandiMir CSP 5/20 og ScandiMir CSP 4/24 Plus. Mens ScandiMir CSP 5/20 er en kombinationsmodel til både on- og near-shore opstillinger, er ScandiMir CSP 4/24 Plus alene fokuseret til on-shore løsninger.

Med de igangværende tests håber firmaet blandt andet at bevise, at ScandiMir CSP 4/24 PLUS er mere end dobbelt så effektiv per m² grundareal og forventes at producere 23-29 MWh/år per enhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109