23948sdkhjf

Regler for 1MW-puljen for husstandsvind sendes i høring

Høringssvar skal være Energistyrelsen i hænde senest den 30. april 2016.
Folketinget har vedtaget nye regler for husstandsmøller. Det indgår i disse regler, at støtten til husstandsvindmøller nedsættes fra 2016.

De nye regler kan findes i lov nr. 1877 fra 29. december 2015. Bestemmelserne er ikke trådt i kraft, fordi de indeholder elementer af statsstøtte.

Der er udarbejdet et udkast til ændringsbekendtgørelse, hvori støttereglerne udmøntes i praksis. Europa-Kommissionen har ikke færdigbehandlet anmeldelsen af støtten, og afgørelsens endelige indehold kendes derfor ikke på nuværende tidspunkt. Det oplyser Energistyrelsen.

Udkastet til ændringsbekendtgørelsen forudsætter, at støttereglerne fuldt ud godkendes. Hvis dette ikke sker, vil ændringsbekendtgørelsen skulle ændres i overensstemmelse med Europa-Kommissionens afgørelse.

Med ændringsbekendtgørelsen fastsættes reglerne om ansøgning om tilsagn om pristillæg vedrørende puljen på 1 MW i 2016 til husstandsvindmøller samt den forventede ansøgningsperiode.

Energistyrelsen udsender i dag udkast til bekendtgørelse om ændringerne i offentlig høring. Høringssvar vedrørende udkastet skal være Energistyrelsen i hænde senest den den 30. april 2016.

Kilde: Energistyrelsen

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094