23948sdkhjf

Solid Energy i stor varmeaftale med Ringkøbing Fjernvarme

En tredjedel af Ringkøbing Fjernvarmes årsforbrug skal komme fra en varmepumpeløsning fra Solid Energy. Parterne indgår aftale på flere tusind MWh.
Det nystiftede selskab Solid Energy, der er søsterselskab til husstandsmølleproducenten Solid Windpower og Ringkøbing Maskinværksted, satser på varmepumpeløsninger til fjernvarmesektoren.

Selskabet har nu landet sin første aftale.

- Vi har lavet en aftale med Ringkøbing Fjernvarme. Vi skal levere en tredjedel af deres varmebehov med en varmepumpe, drevet af en gasmotor, fortæller direktør i Solid Energy, Jørn Windahl til Energy Supply.

Anlægget skal placeres ved Ringkøbing Maskinværksted, der ligger lige i nærheden af Ringkøbing Fjenvarmes kraftvarmeværk.

På sigt vind
Varmepumpeanlægget er som udgangspunkt drevet af en gasmotor og skal levere 30.000 MWh om året til fjernvarmenettet, men meningen er, at gassen på sigt skal udskiftes med et alternativ.

- Gas er en midlertidig løsning. Ideen er, at når varmepumpen er afskrevet, så kan man bruge, hvad som helst til at drive varmepumpen, selvfølgelig helst vindmøller fra Solid Wind Power, siger Jørn Windahl om løsningen, der vil spare Ringkøbing Fjernvarme 4.800 tons CO2 om året.

- Og det endda på trods af at det er en gasløsning, men det er fordi effektiviteten i pumpen er så høj, forklarer han.

Venter på energispareaftalen
Aftalen med Ringkøbing Fjernvarme er på plads, men der går lige lidt, inden man går i gang med at etablere anlægget.

- Vi går og venter på at den nye energispareaftale kommer på plads. Løsningen er afhængig af, at vi kan sælge energibesparelsen. Der skulle komme nye regler. Den gamle energispareaftale udløb med udgangen af 2015, men vi forventer da at kunne levere den første varme primo 2017, fortæller Jørn Windahl.

Varmepumpeløsningen skrues sammen på Ringkøbing Maskinværksted, mens det er Solid Energy, der står som leverandør af løsningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094