23948sdkhjf

Dansk gyllekøling luner kinesiske svin

Et dansk gyllekølings anlæg fra Ikast i Midtjylland gør kinesisk svinefarm selvforsynende med varme og køling - og uafhængig af eksterne varmeforsyninger.
Det er Klimadan, der skal levere et komplet gyllekølingsanlæg til to svinefarme i Kina. Anlægget vil om sommeren køle orne- og faresektionen, mens anlægget om vinteren skal sørge for at opvarme svinefarmene.

- For at skabe varme har vi brug for et medie, som vi kan køle på. Luft, jord, i det her tilfælde gylle. Det hele fungerer ved at der installeres 48 kilometer vandrør under gyllekummen. Rørene varmes op af gyllen og via varmepumperne kan vi levere varme til staldene, forklarer Martin Sønderby, eksportansvarlig hos Klimadan

Projektet omfatter ud over de 48 kilometer køleslanger, 9 fuld-fleksible frekvensstyrede varmepumper fra Thermia og et distributionsnet til opvarmning af tilhørende beboelsesejendomme på gårdene. Der bliver 2 km hovedledning fra varmepumperne til optagsslangerne.

- Når energianlægget er færdiginstalleret og taget i brug, vil svinefarmene være fuldstændig uafhængig af eksterne varmeforsyninger - fuldstændig selvforsynende med varme og køling, fortæller Martin Sønderby, der ikke vil fortælle nøjagtigt hvor stor en ordre der er tale om, blot af det er en ordre til flere millioner.

Energianlægget leveres delvist fra Danmark og Malaysia, og projekteres af fagfolk hos både Klimadan og GreenMaq, som er Klimadans joint venture i Kuala Lumpur.

Anlægget leveres og installeres henover sommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078