23948sdkhjf

Stor ovnrenovering hos Hammel Fjernvarme

En ny varmepumpe og udskiftningen af 300 kvadratmeter panelvægge i en affaldsovn er på programmet i Hammel.
Hammel Fjernvarme ønsker at etablere en varmepumpe i forbindelse med varmeværkets affaldskedler. Derudover skal der foretages en større renovering af den ene affaldskedel. Hammel Fjernvarme har derfor indsendt et projektforslag til Favrskov Kommune med anmodning om godkendelse.

Varmepumpen bliver på 0,9 MW, mens 300 kvadratmeter panelvægge i den ene af Hammel Fjernvarmes to affaldsovne udskiftes.

- Varmepumpen skal sikre at vi får udnyttet affaldet bedre, mens renoveringen blot er en nødvendighed. Afbrænding af affaldet er hårdt ved materiellet, men vi havde håbet at panelvæggene havde holdt længere, fortæller Niels Nordahl Haugaard fra Hammel Fjernvarme til Energy Supply.

Klar til at gå i gang
Hammel Fjernvarme venter lige nu på en kommunegaranti, men er ellers klar til at gå i gang med projekterne til august eller september. Varmepumpen leveres af SEG i Thisted mens ovnrenoveringen foretages af Boilerworks i Tønder.

- Ovnrenoveringen kommer ikke til at betyde alverden for selve effekten på værket, men varmepumpen skulle gerne give en bedre effekt, og den sikrer i hvert tilfælde at vi kan slippe billigere på afgifterne, siger Niels Nordahl Haugaard.

Forventer 20-21 millioner
I projektet er der regnet med en samlet anlægsinvestering på godt 26,1 mio. kroner for Hammel Fjernvarme. Varmepumpen inklusive rørarbejde står i godt 3 mio. kr.

- Hvad ovnrenoveringen står i, er lidt svært at sige, for i prisen på 26,1 mio. kr. er der taget hensyn til en 20 procents overskridelse af budgettet, så vi forventer, at prisen for det hele bliver på 20-21 mio. kr., siger direktør Niels Nordahl Haugaard.

Hvis projektet gennemføres, vil den samlede CO2-udledning fra Hammel Fjernvarme blive reduceret med i alt 2.730 tons CO2 set over 20 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078