23948sdkhjf

Lastbiler skal køre på biogas

Ny kampagne: Transportsektoren skal knække CO2-kurven - og det skal ske med biogas.
Biogas er det helt oplagte middel for transportbranchen til for alvor at komme ind i miljøkampen og få knækket CO2-kurven. Det mener virksomheden Gas2move, som har allieret sig med konsulentvirksomheden NTU og Aarhus Universitet, for at arrangere et "road show," der skal køre rundt i Danmark og informere om muligheden for at bruge biogas i transportbranchen.

- Der kører i dag over en million gasbiler rundt i Europa, så teknologien er gennemprøvet, siger Poul Erik Pedersen fra Gas2move.

- Det er vejen frem at anvende biogas som drivmiddel til lastbiler, varebiler og busser, men mange kommuner og virksomheder ved det ikke

- Man kan allerede nu købe biogas via det danske gasnet. Derfor skal Danmark ”med på vognen”, som Poul Erik Pedersen udtrykker det.

Han står bag det landsdækkende "road show," som skal nu synliggøre de mange muligheder der eksisterer for at gøre transportsektoren grønnere.

Det første "road show" finder sted i Herning den 9. maj kl. 13.00-16.30 på adressen HI-Park 441, 7400 Herning.

- Kommuner, virksomheder og andre interessenter inviteres til at "sparke dæk" på gaslastbiler og høre om de mange muligheder, der er for at få leveret miljøvenlig biogas i tanken.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt byder officielt velkommen og sætter processen i gang. Ministeren har ved gentagne lejligheder fremhævet biogas som et særdeles velegnet drivmiddel til transport, især når det gælder den tunge transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094