23948sdkhjf

Geotermi kræver politisk handling

Geotermi fortjener at blive udviklet for fremtidig miljøvenlig varmeforsyning, lyder det fra Dansk Fjernvarme efter en analyse viser, at geotermi kun er samfundsøkonomisk fordelagtigt få steder.
En ny rapport fra Energistyrelsen, der er udarbejdet af Ea Energianalyse, Cowi og Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab, vurderer mulighederne for at indpasse geotermi i 28 udvalgte fjernvarmeområder i Danmark. Analysen viser, at geotermi kun vil være samfundsøkonomisk fordelagtigt i nogle få af områderne.

På baggrund af rapporten mener vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke, at udviklingen af geotermi derfor kræver politisk handling.

- Det er langt fra nok, at Folketinget har vedtaget en ordning for afdækning af risiko ved geotermiaktiviteter, siger Kim Behnke.

Han mener, der er brug for forudsigelige og langsigtede rammer for udvikling af geotermien. Ikke mindst fordi, fjernvarmesektoren er under pres for effektivisering og derfor har svært ved at finde midler til den meget langsigtede og risikofyldte udvikling af geotermien.

- Dansk Fjernvarme vil hilse det velkomment, hvis der udover en politisk aftale om udvikling af geotermi også blev etableret et nationalt selskab, som kan fokusere udviklingen, bringe priserne ned og lave en god risikoafdækning, siger vicedirektøren.

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab prøvede i nogle år at løfte opgaven, men selskabet er nu blevet lukket, blandt andet fordi den politiske ramme manglede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096