23948sdkhjf

Her er de 10 største vindmølleproducenter

En ny producent indtog positionen som verdens største på vindmøllemarkedet i 2015.
Lidt overraskende var der Goldwind, der toppede listen over verdens største vindmølleproducenter i 2015. Den kinesiske producent installerede i alt 7,8 GW. Det viser en opgørelse lavet af Bloomberg New Energy Finance.

Goldwind var dog godt hjulpet på vej af et glohedt kinesisk hjemmemarked, hvor der i alt blev installeret 28,7 GW ny vindmøllekapacitet i 2015, og stort set hele Goldwinds salg skete i Kina.

Dermed har Goldwind overhalet amerikanske GE, som toppede listen i 2014. Med samlede installationer på 5,9 GW i 2015 må GE samtidig se sig overhalet af Vestas, der leverede 7,3 GW.

- Det er ikke overraskende, at fem kinesiske producenter er endt i top 10 i et år, hvor Kina bidrog med næsten halvdelen af den globale kapacitet, siger Amy Grace, head of wind research hos BNEF.

- Det er mere overraskende, hvor dominerende Goldwind var på sit hjemmemarked. Virksomheden idriftsatte mere end 2½ gange så meget kapacitet, som den næststørste kinesiske producent, Guodian, uddyber hun.

På offshore-markedet var det ikke overraskende Siemens, der løb med førstepladsen med 2,6 MW installeret kapacitet i 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.782