23948sdkhjf

Solar vender minus til plus

2015-regnskabet er afsluttet med det bedste driftsresultat i fem år.
Trods beskeden vækst på henholdsvis fem procent i installationssegmentet og fire procent i industrisegmentet kan Solar glæde sig over massiv fremgang på bundlinjen i 2015.

Driftsresultatet, EBITA, er forbedret med knap 180 millioner kroner, og resultatet før skat er vendt fra et minus på 122 millioner til et plus på 201 millioner kroner.

- Solar kom ud af 2015 med det bedste driftsresultat i fem år, og vi glæder os over forbedringen, siger CEO Anders Wilhjelm.

Driften er positivt påvirket med ni millioner kroner som følge af en omlægning af pensionsordninger i Holland og yderligere to millioner kron er på grund af en justering af den variable del af salgssummen for Aurora Group.

Til sammenligning måtte Solar i 2014 se regnskabet belastet med et trecifret millionbeløb; ikke mindst som følge af 86 millioner kroner til restruktureringer og 31 millioner kroner til nedskrivning af ejendomme.

Ingen forventninger om vækst
Trods fremgangen i 2015 er forventningerne til 2016 afdæmpede. Det skyldes, at sidste års vækst blev hentet i den første del af året.

- Vi forventer hverken markedsvækst eller organisk omsætningsvækst i 2016, og vi forventer, at EBITA forbliver på niveau med 2015 eksklusiv det positive engangsbeløb, som vi oplevede i 2015, lyder det fra Anders Wilhjelm.

Opkøbet af MAG45 forventes at påvirke omsætningen med omkring 310 millioner kroner, men effekten på driftsresultatet vil være begrænset.

Solar planlægger desuden at investere i sin digitale platform for at forbedre kundeoplevelsen, og det vil påvirke indtjeningen negativt i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08