23948sdkhjf

Nye målere reducerer vandtab hos AffaldVarme

Udskiftningen af 52.000 varmemålere i Aarhus Kommune kører på skinner. Målerne har allerede reduceret vandtabet i ledingsnettet betragteligt, selvom ikke alle målere er i drift endnu.
Tilbage i 2012 besluttede AffaldVarme Aarhus at udskifte ca. 52.000 varmemålere. Udskiftningen af målerne blev sendt i EU-udbud af to omgange. I første omgang gjaldt det udskiftningen af 23.000 målere og i anden omgang 29.000 målere.

Det blev i begge udbudsrunder Kamstrup, der løb med opgaven – en opgave, man snart er færdig med. I skrivende stund mangler Kamstrup at installere ca. 11.000 målere, men allerede nu mærker man en stor forbedring hos AffaldVarme Aarhus.

- Vi har stillet som krav til målerne hos Kamstrup at de skal levere data til os hvert døgn og helst det hele inden for otte timer. I dag får vi 99 procent af al data inden for den tidsramme. Vi bruger de data til at planlægge vores døgnproduktion og det giver store besparelser, fortæller projektleder hos AffaldVarme Aarhus, Erik Brender til Energy Supply.

Målerne har ikke alene gjort det muligt for AffaldVarme Aarhus at følge den daglige drift bedre. Målerne har nemlig også mindsket lækager og vandtab betragteligt.

- Tidligere tabte vi 250-350 kubikmeter varmt vand i døgnet, hvilket ikke er overvældende i et 2.200 kilometer langt ledningsnet, men vi har alligevel mindsket vandtabet med 100 kubikmeter i døgnet – og det er kun på de 30.000 målere vi har i drift i dag. Vi havde forventet det ville være en reduktion på 50 kubikmeter, siger Erik Brender.

Kamstrup installerer i øjeblikket 1000 målere om måneden og overdrager dem i bidder til AffaldVarme Aarhus. Parterne forventer at være færdige med installeringen af målerne i første halvår af 2017.

- Projektet overholder ikke alene tidsplanen, men også budgettet. Vi har fået en byrådsbevilling på 243 mio. kr. og den rammer vi under. Vi har fået lidt mere for pengene end vi har regnet med, fortæller Erik Brender.

AffaldVarme Aarhus vil når projektet er afsluttet have udskiftet målere hos samtlige af sine forbrugere i Aarhus Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11