23948sdkhjf

FleksEnergi fortsætter

FleksEnergi er nu sikret finansiering som minimum frem til udgangen af 2018.
Fjernvarmeområdet er et af Region Nordjyllands vigtigste styrkeområder inden for energi, og den nordjyske fjernvarmeklynge FleksEnergi er nu sikret finansiering som minimum frem til udgangen af 2018. Det er Region Nordjylland, der har tilført midler gældende fra 1. januar 2016.

Projektleder Hanne Skovby fra FleksEnergi ser det som en stor anerkendelse af klyngens arbejde:

- FleksEnergi har eksisteret siden 2009 og har blandt andet været med til at drive en lang række udviklingsprojekter, hvor både virksomheder, værker og forskere har samarbejdet om at finde nye, innovative løsninger. At vi nu får tilført nye og flere midler fra regionen ser vi som et stort skulderklap i forhold til vores arbejde med at samle og synliggøre værdikæden af virksomheder, rådgivere, fjernvarmeværker og vidensinstitutioner inden for fjernvarmesektoren i Nordjylland, siger hun.

FleksEnergi har de seneste måneder arbejdet med en ny strategi for de kommende tre år. Den overordnede målsætning er fortsat at øge antallet af arbejdspladser inden for sektoren, og det skal blandt andet gøres ved at igangsætte en række udviklingsorienterede samarbejdsprojekter, understøtte netværk på tværs af værdikæden, målrettet vidensformidling, kompetenceopbygning mv. Derudover skal FleksEnergi være med til at synliggøre de nordjyske fjernvarmekompetencer både i Danmark og internationalt, herunder også Japan, hvor der i øjeblikket er stor interesse for fjernvarme og de danske kompetencer inden for området.

FleksEnergi-netværket har ikke mindre end 170 medlemmer, der repræsenterer de forskellige interessenter i fjernvarmesektoren, herunder både forskningsinstitutioner, rådgivere, virksomheder, kommuner, energiselskaber, fjernvarmeværker m.fl.

Sekretariatet i FleksEnergi består af to medarbejdere, og styregruppen for netværket har netop fået Per Alex Sørensen fra PlanEnergi som ny formand.

FleksEnergi er fra 2016 en del af Region Nordjyllands nye energisatsning House of Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079