23948sdkhjf

Tvis på frier-fødder

Tvis arbejder på en udvidelse af sit forsyningsområde med tilslutning af yderligere syv fjernvarmeselskaber. Det vil koste i omegnen af 250 mio. kr.
Trekantsområdets Varmetransmissionsselskab (Tvis) vil, set i lyset af Skærbækværkets ombygning til biomasse, udvide sit forsyningsområde til at omfatte yderligere syv fjernvarmeselskaber.

- Der er et gyldent vindue åbent for tiden, hvor det, ifølge vores beregninger, har selskabsøkonomiske og samfundsøkonomiske fordele for alle parter at indgå i et samarbejde. Når skærbækværket er ombygget til biomasse, har vi kapaciteten til at forsyne endnu flere med billigere og miljøvenlig varme, men det er klart, at de syv fjernvarmeselskaber har brug for et konkret tilbud at forholde sig til, før vi kan indgå forhandlinger. Det arbejder vi på at kunne give til sommer, siger direktør Hans Bjørn om udvidelsen.

TVIS er ejet af Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle Kommune.

Forholder sig til ideen
Syv fjernvarmeselskaber i Tvis’ ejerkommuner er målet for et fremtidigt samarbejde, og de ligger i Ejby og Gelsted i Middelfart Kommune, Jelling, Egtved og Bredsten-Balle i Vejle Kommune og Vamdrup og Christiansfeld i Kolding Kommune.

Tvis arbejder som sagt på at afgive et endeligt tilbud til fjernvarmeselskaberne til sommer; indtil nu har de kun fået ideen at forholde sig til, fortæller kommunikationsansvarlig Lars Juncher Ankersen hos Tvis.

- Der er generelt positive tilbagemeldinger fra de syv selskaber, skriver han i en mail til Energy Supply.

Lånebevilling på 250 mio
Inden man overhovedet kommer så langt som at indlemme de syv fjernvarmeselskaber i Tvis, så skal de fire ejerkommuner godkende en lånebevilling på 250 mio. kr. til en investering i et nyt ledningsnet.

Fredericia Kommune har som den første godkendt en sådan bevilling. Nu mangler beslutningen at gå i gennem de tre resterende byråd.

Med udvidelsen af forsyningsnettet følger næsten 6000 nye forbrugere med en forventet varmeleverance fra Tvis på 534 TJ.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078