23948sdkhjf

Interessen for solceller langt fra overvældende

Den 1. februar 2016 åbnede Energinet.dk for endnu en omgang sol. Interessen for den nye solcellepulje har dog indtil videre været meget lille.
Privatpersoner, boligforeninger og solcellelav fik endnu engang mulighed for at søge om forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg, da Energinet.dk åbnede for den nye solcellepulje på 56,3 MW den 1. februar 2016.

Men lige frem at påstå, at Energinet.dk blev lagt ned af ansøgninger, vil nok være noget af en overdrivelse.

- Vi har fået langt færre ansøgninger end vi gjorde til forårspuljen sidste år. Sidste år fik vi ca. 2.900 ansøgninger første dag puljen var åben – i år fik vi under 100 ansøgninger på første åbningsdag, oplyser Louise Rønne Christensen, afdelingsleder hos Energinet.dk.

Der er derfor meget langt til de 2.900 ansøgninger man modtog i forbindelse med åbningen af forårspuljen den 16. marts og til de 600 ansøgninger, der kom ind torsdag den 1. oktober 2015, da man åbnede op for den anden solcellepulje. Men det er der en ganske enkel forklaring på.

- Dels har der jo lige været en efterårspulje, dels er pristillægget lavere i år end det var sidste år, forklarer Louise Rønne Christensen.

Hun oplyser, at der er størst søgning til underpulje 2, som er til private boliger, og at der endnu ikke er nogen underpuljer, der er lukket for ansøgninger.

Der vil være mulighed for at søge forhøjet pristillæg til solceller helt frem til den 31. maj 2016.

De i alt 56,3 megawatt (MW), der udbydes i denne omgang, er fordelt på følgende måde:

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109