23948sdkhjf

Vattenfall med milliard-underskud

Lave priser på elektricitet presser indtjeningen hos Vattenfall, der lander milliard-stort underskud i 2015.
Vattenfall leverer for året 2015 et underskud efter skat på 19.766 mio. svenske kroner. Omsætningen lander på 164.510 mio. svenske kroner.

Ifølge CEO Magnus Hall hos Vattenfall er det nedskrivninger i forbindelse med lukningen af reaktorerne 1 og 2 på atomkraftværket Ringhals og de lave priser på elektricitet, der har fået betydning hos energi-giganten.

I løbet af året har Vattenfall løbende skåret ned på investeringer og omkostninger og har nu reduceret udgifterne med 30 procent sammenlignet med niveauet i 2010. Sideløbende hermed har Vattenfall fortsat haft fokus på en langt mere bæredygtig produktionsportefølje.

Selskabet har besluttet sig for en vedvarende energi-strategi, der betyder, at der skal etableres 2.300 MW vindenergi inden 2020. I bestræbelserne her på vil indgåelse af partnerskaber være en vigtig del af forretningen. I 2015 indgik Vattenfall således et partnerskab med den svenske pensionsfond AMF, som har erhvervet sig en del af Ormonde vindmølleparken i England.

- Den løbende ændring i vores energi-system er dramatisk – men også meget spændende og giver mulighed for helt nye forretningsområder for vattenfall. Jeg er sikker på at vores strategi og de tilpasninger vi har foretaget vil sikre vores position på markedet, siger Magnus Hall.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125