23948sdkhjf

Verdo tester 7.200 tons træflis fra Mozambique

Der er tale om et pilotprojekt, der skal bane vejen for import af store mængder træflis fra Afrika. Træflis, der vil blive brugt som brændsel på kraftvarmeværket i Randers.
Verdo skal teste 7.200 tons træflis fra Mozambique på kraftvarmeværket i Randers.

- Vi har store forventninger til, at vi kan hente meget mere bæredygtig træflis i Afrika. Vi bevæger os systematisk frem, ser leverandørerne i øjnene, har gummistøvlerne på, og besøger selv stederne for at sikre os, at de lever op til de høje krav til bæredygtighed og kvalitet, som vi stiller med udgangspunkt i FSC-certificeringen, siger Thomas Bornerup, divisionsdirektør hos Verdo.

I første omgang skal Verdo teste kvaliteten og afbrændingsevnen af den afrikanske træflis, men Verdo vil gerne hente mere energitræ fra Afrika, da træflis fra Afrika generelt er af højere kvalitet end den, Verdo kan hente i for eksempel Baltikum.

Den afrikanske flis er mere tør og er af mere ensartet kvalitet.

Import af træflis fra Mozambique er en del af en større plan hos Verdo om at sikre langsigtede leverancer af bæredygtig biomasse.

Træflis af akacietræ
Akacietræ er en såkaldt invasiv træsort i Afrika. Invasive arter hører ikke hjemme i det geografiske område, hvor de forekommer og er med til at skade de naturligt forekommende arter i området. Akacietræet bliver primært brugt som brandbælter i Afrika, men sorten spreder sig hurtigt.

Akacietræerne suger meget vand til sig, og den gør derfor jorden ubrugelig til kvægdrift og skovbrug. Samtidig bliver det naturlige planteliv udkonkurreret, hvilket kan skade Afrikas vilde dyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079