23948sdkhjf

Investeringsfond satser på varmepumper

Med finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond sætter Best Green turbo på udbredelsen af varmepumper i Danmark.
Danmarks Grønne Investeringsfond har nu indgået to finansieringsaftaler for et tocifret millionbeløb som led i fondens arbejde med at sætte yderligere gang i den grønne omstilling i Danmark.

Den ene aftale er med til at finansiere Terntank Rederis søsætning af fire nye tankskibe, der kan drives af flydende naturgas, mens den anden aftale sikrer, at Insero-ejede Best Green fortsat kan udbrede virksomhedens varmepumpeløsninger.

Via lånet i Danmarks Grønne Investeringsfond får Best Green mulighed for at indkøbe og eje de varmepumper, som efterfølgende opstilles hos kunderne.

Samtidig bliver det muligt for blandt andet kommuner og private kunder uden for fjernvarmeområdet at skifte til varmepumper uden selv at skulle investere store summer i de nye anlæg, samtidig med at de kan spare penge på varmeregningen. Samtidig vil varmepumpe-løsningen kunne udbredes til en endnu større del af landet.

- Der er stor interesse for vores produkt, særligt her i vores lokalområde, Midtjylland. Vi har indledt samarbejder med blandt andet installatører og forsyningsselskaber, som betyder at vi i 2016 kan tilbyde vores løsning i stort set hele Danmark, siger Simon Steen Bak Kristensen, CEO hos Best Green.

Han er overbevist om, at låneaftalen med Danmarks Grønne Investeringsfond kan sætte gang i en positiv sneboldeffekt for både varmepumpemarkedet og den grønne omstilling.

- De største barrierer for udrulningen af varmepumper i Danmark er usikkerhed omkring teknologien, samt den relativt store startinvestering, der er forbundet med en varmepumpe. Vores forretningsmodel imødekommer begge dele, da kunderne blot betaler for den varme, de bruger, samt et årligt abonnement, forklarer Simon Steen Bak Kristensen og uddyber:

- Det betyder, at de ikke skal bekymre sig om virkningsgrader eller uforudsete omkostninger til service og vedligehold. Hvis alle olie- og gasfyr i Danmark skal udskiftes til en varmepumpe over de næste 20 år, kræver det en syvdobling af det årlige antal varmepumpeinstallationer. Derfor skal der investeres mange penge i varmepumper over de kommende år, og derfor er adgang til kapital afgørende for Best Green’s forretningsmodel.

Den samlede finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond giver Best Green mulighed for at investere i varmepumper, der sammenlagt kan levere varme svarende til 1000 husstande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079