23948sdkhjf

Evikali udvider svensk solcelle-samarbejde

Århusianske Evikali har indgået samarbejde med svenske Futura Energi om at levere elcertifikater til flere hundrede svenske solcelleejere. Det skaber gode muligheder for meromsætning, lyder det fra medejeren af virksomheden.
Futura Energi og Evikali har samarbejdet i godt et år om overvågningen af solcelleanlæg i Sverige - Nu udvides samarbejdet til også at omfatte levering af elcertifikater.

I Sverige modtager de svenske energiproducenter et elektronisk certifikat af staten for hver produceret megawatttime el fra vedvarende energikilder. Energiproducenterne kan derefter sælge el-certifikatet og derved få en ekstra indtægt for sin energiproduktion.

Nu har de svenske myndigheder altså godkendt Evikali som leverandør af elcertifikater gennem deres software Evishine til solcelleejere i Sverige.

Test hos Svenska Kraftnet
Godkendelsen af Evikali er kommet i hus efter et testforløb hos Svenska Kraftnet.

- Vi har nået en milepæl som godkendt leverandør af elcertifikater. Efter testfasen lancerer vi nu elcertifikater som serviceres via evishine-platformen, for vi har talrige svenske forhandlere og slutbrugere, der efterspørger denne mulighed, siger medejer og projektchef hos Evikali, Anders Rolann.

Testforløbet hos Svenska Kraftnet har involveret test med registrering af data.

- Svenska Kraftnet anvender et system der hedder Cesar, der genererer elcertifikater i form af registreringer og rapporter, som Evikali og Futura Energi modtager. Al registrering af data skulle derfor testes for at sikre, at det fungerede efter hensigten, fortæller marketing manager, Søren Pretzmann fra Evikali.

Store muligheder
Aftalen betyder, at Evikali skal stå for at levere elcertifikater til solcellekunder i Sverige via Futura Energi.

- Allerede nu er der tale om mange anlæg. Bare Futura Energi har mere end 64 anlæg med Evishine inklusive deres egne anlæg. Dertil kommer, at der er monteret flere invertere og målere til evishine, hvilket giver et meget stort antal. Alle disse anlæg får et elcertifikat, når de har produceret 1 MWh og registreret sig hos Evikali og Futura Energi, fortæller Søren Pretzmann.

Helt nøjagtigt, hvor mange anlæg man ender med at overvåge og tildele elcertifikater er uvist.

- Det bliver rigtig mange anlæg, når vi tæller antal installationer som også andre forhandlere leverer til Sverige eller i Sverige. Det er derfor, vi godt tør antage, at der er tale om flere hundrede, siger Søren Pretzmann.

Meromsætning & efterspørgsel
Med lanceringen af elcertifikaterne er der lagt op til meromsætning for det lille århusianske firma. Det forventer Anders Rolann.

- Det vil skabe mersomsætning for Futura Energi og Evikali fra de mange anlæg med solcelleproduktion i Sverige. Med Evishine bliver det også nemmere for solcelleejere at overvåge anlæg fra forskellige energikilder, og det kan åbne op for de mange muligheder med vedvarende energi, som er et af formålene med elcertifikater, siger han.

Også hos Futura Energi skaber samarbejdet med Evikali gode forretningsmuligheder.

- Hos Futura Energi er vi glade for, at vi kan levere elcertifikater gennem Evishine. Futura Energi har installeret talrige solcelleanlæg i hele landet, så nu ringer gamle og nye kunder til os for at lære mere om elcertifikaterne, og hvordan det bruges i praksis, siger Niklas Knöppel, der er ansvarlig for R&D og Teknisk Support ved Futura Energi,

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075